Τετ
16
Αυγ
Εικόνα tadmin

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Πανήγυρις ιεράς και σεβασμίας Μονής Παναγίας «Πελεκητής»

Τετ
16
Αυγ
Εικόνα tadmin

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Η εορτή της κοιμήσεως και μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ομώνυμο Ιερό Ναό Φαρσάλων

Τετ
16
Αυγ
Εικόνα tadmin

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει, επί τη ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του εκ Καππούας στον ομώνυμο Ιερό Ναό Τ.Κ. Καππά. Ο άγιος και ένδοξος νεομάρτυς Κωνσταντίνος συγκαταλέγεται στη χορεία των Αγίων της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

 

Δευ
14
Αυγ
Εικόνα tadmin

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κρανέας Πετρίλου την Τετάρτη ο Ποιμενάρχης μας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 και ώρα 10:00΄π.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως προς την Κυρία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κρανέας Πετρίλου, καθότι η ιερά εικόνα της Παναγίας Πετριλιωτίσσης – Φαναριωτίσσης θα αναχωρήσει για το Φανάρι για να παραμείνει εκεί μέχρι και την 23η Οκτωβρίου, προς αγιασμό των πιστών.
  
Όπως αναφέρει η παράδοση με την κατάργηση του Μοναστηριού στο Φανάρι Καρδίτσας που ήταν αφιερωμένο στην Παναγιά, από τους Τούρκους το 1393, έγινε αφορμή να «φύγει» η Παναγία από το Φανάρι και για καταλληλότερο μέρος διαμονής της διάλεξε το Πετρίλο, στο οποίο έκτοτε και φυλάσσεται.
 
Δευ
14
Αυγ
Εικόνα tadmin

Τελευταία ιερά Παράκληση προς την Κυρία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Δασολόφου Φαρσάλων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Κυριακής, χοροστάτησε στις ακολουθίες του Εσπερινού και της τελευταίας ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θετόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Τ.Κ. Δασολόφου Φαρσάλων.
Στην ομιλία του ανεφέρθη στο Πανάχραντο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου.

Σάβ
12
Αυγ
Εικόνα tadmin

EΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Δευτέρα  14  Αυγούστου

Παρ
11
Αυγ
Εικόνα tadmin

Ομιλία του Μητροπολίτη Τιμόθεου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τ.Κ. Λοξάδας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας του Σαββάτου 12 Αυγούστου 2017 και ώρα 7:00΄μ.μ., θα υποδεχθεί την ιερά Εικόνα της Παναγίας της Ελεούσης - Γλυκοφιλούσης του Μεγάλου Μετεώρου, η οποία θα κομιστεί από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νήφωνα Καψάλη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τ.Κ. Λοξάδας.

Ακολούθως, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού.

Παρ
11
Αυγ
Εικόνα tadmin

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟ ΤΗΣ Ι.Μ. ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟ ΤΗΣ Ι.Μ. ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί Προσκυνηματική Εκδρομή στην Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργουπηκόου της Ι.Μ. Δοχειαρίου η οποία βγαίνει από το Άγιον Όρος δια την Πανήγυρη του Μετοχίου. 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 1) Θεία Λειτουργία στο Ι. Μετόχιο Γενεθλίου της Θεοτόκου, όπου θα προσκυνήσουμε την Παναγία Γοργουπήκοο, 2) Προσκύνημα στα Ιερά Λείψανα της Αγίας Κυράνας και 3) Προσκύνημα στην Ι.Μ. Σουρωτής όπου θα προσκυνήσουμε και τον τάφο του Αγίου Παϊσίου. 
Πληροφορίες-Εγγραφές στο Κινητό (What’ up694-9734160 
Εκ του Ιερού Ναού
 
 
 
 
 
 
 
Τετ
09
Αυγ
Εικόνα tadmin

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, αναχώρησε  για το νησί της Κέρκυρας, ώστε το τριήμερο 10, 11, 12 Αυγούστου 2017 να μετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη αναμνήσει του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος δια του οποίου έσωσε το νησί από την οθωμανική πολιορκία,  κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. 

Τρί
08
Αυγ
Εικόνα tadmin

Ακολουθία της Μικράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκου στο Σαραντάπορο

 

   Την Δευτέρα 7 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στις ακολουθίες του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Κυρία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σαρανταπόρου.

Σελίδες

Εγγραφή στο