Δευ
26
Ιουν
Εικόνα tadmin

Προσκύνημα Στους ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ ΚΡΑΝΙΑΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Όταν ο ήλιος αρχίζει να καίει των κάμπο, προβάλει η μνήμη δύο ξεχωριστών Αγίων, όπου τα Ιερά τους Λείψανα θησαυρίζονται στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου, στο χωριό που άλλαξε το όνομά του σε Άγιοι Ανάργυροι από τα πολλά θαύματα των Αγίων και Ιαματικών Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, που κατάγονταν από την Ρώμη και ήταν αδέλφια κατά σάρκα.  Έζησαν στα χρόνια του Βασιλέως Καρίνου (284 μ.Χ.) και σπούδασαν και  οι δύο την ιατρική επιστήμη, καθώς είχαν κοινές κλίσεις και ικανότητες, κάτι που τους έκανε να συσφίξουν ακόμη περισσότερο την μεταξύ τους αδελφική αγάπη.  Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι, καθώς αναφέρεται, τα χρόνια των σπουδών τους, οι νεαροί Κοσμάς και Δαμιανός γνώρισαν μόνο δύο δρόμους, έναν που πήγαινε στην Εκκλησία και έναν που οδηγούσε στο Πανεπιστήμιο, όπως ακριβώς ο Μέγας Βασίλειος και ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος.  Αποτέλεσμα αυτού του τρόπου ζωής, ήταν να γίνουν καλοί επιστήμονες και προ παντός αληθινοί Χριστιανοί.

Τετ
21
Ιουν
Εικόνα tadmin

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

 

Τετ
21
Ιουν
Εικόνα tadmin

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην ορκωμοσία των αποφοίτων σπουδαστών του Τμήματος Δασοπονίας Καρδίτσας

Τετ
21
Ιουν
Εικόνα tadmin

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του οπλαρχηγού της Ελληνικής Επαναστάσεως Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Σπηλιά του «Καραϊσκάκη»

Δευ
19
Ιουν
Εικόνα tadmin

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Εγκαίνια Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Αποστόλου Κλεόπα και των Μεγαλομαρτύρων Φανουρίου και Ειρήνης του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσης

Δευ
19
Ιουν
Εικόνα tadmin

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Αρχιερατικό συλλείτουργο Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νευροκοπίου (Πατριαρχείο Βουλγαρίας) κ. Σεραφείμ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου στο Ιερό Προσκύνημα του Οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνη

Δευ
19
Ιουν
Εικόνα tadmin

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Εορτή της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του εν αγίοις πατρός ημών Αρσενίου του εκ Καλογριανών

Δευ
19
Ιουν
Εικόνα tadmin

Εκδρομή στην Πλάζ Λαμπερού

Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Κοινωνικοποίησης το ¨Θεοδωρίδειο Κέντρο –Ορίζοντες¨ του Δήμου Καρδίτσας πραγματοποίησε την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, 

Δευ
19
Ιουν
Εικόνα tadmin

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 και ώρα 7:00΄μ.μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος θα τελέσει Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του οπλαρχηγού της Ελληνικής Επαναστάσεως Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Σπηλιά του «Καραϊσκάκη», επ’ ευκαιρία της ενάρξεως των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2017».  

Παρ
16
Ιουν
Εικόνα tadmin

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος στην ορκωμοσία των πενήντα αποφοίτων του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων

Στην 16η ορκωμοσία αποφοίτων σπουδαστών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Καρδίτσης του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας παρευρέθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος προσκεκλημένος του Αναπληρωτού Καθηγητού κ. Αθανασίου Μανούρα, Προέδρου του Τμήματος στο αμφιθέατρο του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου.

 Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πενήντα αποφοίτους σπουδαστές καλή σταδιοδρομία. Τους προέτρεψε πατρικά να αξιοποιήσουν όλες τις γνώσεις και τα εφόδια, που έλαβαν κατά την διάρκεια των σπουδών τους, για το κοινό καλό.

Σελίδες

Εγγραφή στο