Τρί
17
Οκτ
Εικόνα tadmin

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

1η Σύναξη των Πνευματικών - Εξομολόγων της Ιεράς μας Μητροπόλεως

Δευ
16
Οκτ
Εικόνα tadmin

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Τρίτης 17 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 6:00΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει των εκδηλώσεων της «Χριστιανικής Αγωγής» Καρδίτσης για την χειμερινή περίοδο 2017-2018.

Δευ
16
Οκτ
Εικόνα tadmin

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Τιμόθεος στο Μαυρομμάτι

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Μαυρομματίου βρέθηκε την Κυριακή το απόγευμα [15 -10-017] ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος . Στις 6 μ.μ. τελέσθηκε με την παρουσία του ο καθιερωμένος εσπερινός και στη συνέχεια με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας  Κυριακάτικης θρησκευτικής κατηχητικής χρονιάς  ενηλίκων τέλεσε και τον καθιερωμένο  Αγιασμό. Στη διάρκεια της παραμονής  του έγινε από τον Σεβασμιότατο ομιλία σχετικά με διάφορα επίκαιρα θέματα που ταλανίζουν το  τελευταίο διάστημα την Ελληνική κοινωνία όπως το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου στα 15,τα προβλήματα στην παιδεία και πολλά άλλα. Στο τέλος από παραβρισκόμενους έγιναν διάφορες  σχετικές  με τα θέματα ερωτήσεις  καθώς και ερωτήσεις  σχετικά με το πώς και αν,  σκοπεύει να αντιδράσει η επίσημη εκκλησία .

Τετ
11
Οκτ
Εικόνα tadmin

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

 

Διαλογισμὸς ἢ προσευχή;

Τετ
11
Οκτ
Εικόνα tadmin

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Αγιασμός επί τη ενάρξει των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής«Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» και των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς μας Μητροπόλεως

Δευ
09
Οκτ
Εικόνα tadmin

Έναρξη λειτουργίας Σπιτιού Αγάπης Αγναντερού

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Δήμου, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει της λειτουργίας του συσσιτίου του «Σπιτιού Αγάπης» Αγναντερού.

  Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν με χαρά ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγναντερού π. Βασίλειος Χαντζής, συντονιστής της λειτουργίας του εκεί Σπιτιού Αγάπης και οι εθελόντριες κυρίες που διακονούν καθημερινά τον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη, μοιράζοντας μερίδες φαγητού και ζεστά χαμόγελα!

Παρ
06
Οκτ
Εικόνα tadmin

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Τρί
03
Οκτ
Εικόνα tadmin

Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Τιμοθέου

 

Μήνυμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Τιμοθέου

πρὸς τὸν εὐσεβῆ λαὸ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Θεσσαλιώτιδος καὶ Φαναριοφερσάλων

μὲ τὴν εὐκαιρία τοῦ νέου κατηχητικοῦ ἔτους 2017-2018


 

Τρί
03
Οκτ
Εικόνα tadmin

Εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή της Συνάξεως της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Βασίλισσας

Στις 18 & 19 Οκτωβρίου θα λάβουν χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Δ.Δ. των Αγίων Αναργύρων του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας, εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή της Συνάξεως της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Βασίλισσας.  Όπως ανακοινώθηκε από τον Ιερό Ναό το πρόγραμμα εορτασμού έχει ως εξής:
Τετάρτη 18 Οκτωβρίου
07:30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
5:30 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος – Λιτάνευση Ιεράς Εικόνος Παναγίας Βασίλισσας.
 Πέμπτη 19 Οκτωβρίου
07:30 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
6:00 μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός– Παράκληση στην Παναγία Βασίλισσα.
 
Τρί
03
Οκτ
Εικόνα tadmin

Οι δικαστικοί λειτουργοί της Καρδίτσας γιόρτασαν τον Προστάτη τους Αγ. Διονύσιο τον Αεροπαγίτη

Τον Προστάτη τους Άγιο Διονύσιο τον Αεροπαγίτη γιόρτασαν σήμερα οι δικαστικοί λειτουργοί της Καρδίτσας.
Στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης τελέστηκε θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη πατ. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητρόπολης, παρουσία δικαστών και δικηγόρων.


Σελίδες

Εγγραφή στο