Δευ
11
Δεκ
Εικόνα tadmin

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Εν αναμονή των αποτελεσμάτων

Κορυφώνεται η αγωνία των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου Καρδίτσας,  για την ανάδειξη νέου Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου.
Οι κάλπες έκλεισαν και αυτή τη στιγμή γίνεται η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του KARDITSAPORTAL, η συμμετοχή των επιχειρηματιών του νομού, ήταν μικρή. Το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα, προσήλθαν στις κάλπες περίπου οι μισοί από τους οικονομικά τακτοποιημένους! Και αυτό λέει πολλά!
Ας ελπίσουμε η νέα Διοίκηση να φέρει πιο κοντά τους επιχειρηματίες στο ΕΒΕΚ και να τους στηρίξει πραγματικά.
Να θυμίσουμε πως στις εκλογές «κατέβηκαν»  τέσσερις συνδυασμοί  και την προεδρία διεκδικούν οι:
- Κων/νος Ζυγογιάννης,  ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
-Γιώργος Κατσίκης, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
- Ευάγγελος Λέμας , ΝΕΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ και
-Γεώργιος Ντενίσης, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.
 
Κυρ
10
Δεκ
Εικόνα tadmin

Αύξηση 1,1% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο 2017

Αύξηση 1,1% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο εφέτος, από αύξηση 0,7% τον Οκτώβριο 2017 και έναντι μείωσης 0,9% τον Νοέμβριο 2016. Η αύξηση αυτή σε ετήσια βάση προκύπτει κυρίως από την άνοδο των τιμών στον καπνό, στις μεταφορές (καύσιμα- εισιτήρια) και στις τηλεπικοινωνίες.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή κατά 1,1% προήλθε κυρίως από τις ακόλουθες μεταβολές:

1. Από τις αυξήσεις των δεικτών κατά:

*0,7% στη «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε ελαιόλαδο, νωπά φρούτα, νωπά λαχανικά, καφέ. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών κυρίως σε ψωμί και δημητριακά, πουλερικά, γαλακτοκομικά και αυγά, πατάτες.

*7,5% στα «Αλκοολούχα ποτά και καπνός», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στον καπνό.

*1,3% στην «Ένδυση και υπόδηση», λόγω αύξησης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.

Κυρ
10
Δεκ
Εικόνα tadmin

32 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για επενδυτικά έργα

Για την κάλυψη των επενδυτικών δαπανών και δαπανών βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου των Περιφερειών, κατανέμεται στις Περιφέρειες της χώρας, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, το συνολικό ποσό ύψους 32.000.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η χρηματοδότηση θα εκταμιευτεί φέτος ξανά για πρώτη φορά μετά από το 2013.

Με χρηματική εντολή, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Περιφερειών», οι εν λόγω πόροι αποδίδονται ως εξής:

Περιφέρειες

Ποσό (σε ευρώ)

Αν. Μακεδονίας – Θράκης

2.208.000,00

Αττικής

2.944.000,00

Βορείου Αιγαίου

Τρί
28
Νοε
Εικόνα tadmin

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BACKGAMMON Σ.Α.Τ.Ο.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Με την 4η αγωνιστική συνεχίζεται το πρωτάθλημα Σύγχρονου Τάβλι (Backgammon). Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Πέμπτη 30/11 στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ. Οι δηλώσεις συμμετοχής αρχίζουν στις 17.30΄ και οι αγώνες στις 18.00΄.

Παρ
24
Νοε
Εικόνα tadmin

Όχι στη βία των γυναικών

Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών η σημερινή και ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας,  έστησαν περίπτερο ενημέρωσης στην κεντρική πλατεία της πόλης,  στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των ευπαθών ομάδων.
Μαθητές γυμνασίων και λυκείων της πόλης, πολίτες, αιρετοί, αλλά και βουλευτές πέρασαν από το σημείο στηρίζοντας τη δράση.
 
Παρ
17
Νοε
Εικόνα tadmin

Έναρξη του 1ου Κύκλου Κινητικότητας 2017

Ο 1ος Κύκλος Κινητικότητας 2017 ξεκίνησε με την ανάρτηση των προς μετάταξη θέσεων που εγκρίθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας.

Το σύνολο των θέσεων των φορέων ανά κατηγορία / εκπαιδευτική βαθμίδα / σχέση εργασίας, κλάδο/ειδικότητα, που θα καλυφθούν με μετάταξη, η κατανομή αυτών ανά οργανική μονάδα, η έδρα αυτής, τα περιγράμματα θέσεων εργασίας, καθώς και τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα, αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου – Απογραφή στην ηλεκτρονική διαδρομή –> Ε.Σ.Κ Κινητικότητα» –> «1ος Κύκλος Κινητικότητας 2017 του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης (https://apografi.gov.gr/index.php/esk/mobility-1-2017.html).

Τρί
14
Νοε
Εικόνα tadmin

Ο αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ πρέπει να μείνει ένα στολίδι σε όλες τις λεπτομέρειες που το κάνουν ένα μεγάλο σύγχρονο έργο

Είναι μερικά πράγματα απλά καθημερινά που σε πολλούς αρέσει να τα περιγράφουν μέσα από την έκφραση ή ίσως να τα συμπεριλαμβάνουν  στην έννοια της ‘’καθημερινής δυσκολίας’’
Η παρακάτω ιστορία δεν είναι όμως δείγμα ενός καθημερινού εμποδίου.
Ένας συμπολίτης μας λοιπόν έκανε το καθιερωμένο για αυτόν ταξίδι προς την βόρειο Ελλάδα.
Εργάζεται στην Θεσσαλία και έκανε το ταξίδι της καταγωγής του.
Στον νέο αυτοκινητόδρομο όμως στην ΠΑΘΕ και αμέσως μετά τα Τέμπη έκανε μια στάση σε ένα από τους πολλούς σταθμούς ανάπαυλας που έχει ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος.
Οι εικόνα που αντίκρισε όμως στις τουαλέτες πραγματικά σου έφερε  μια πικρή γεύση απογοήτευσης για την αίγλη που θα έπρεπε να σου μεταφέρει το έργο σαν εικόνα ενός υπερσύγχρονου μεγάλου έργου.
Σάβ
11
Νοε
Εικόνα tadmin

Υλοποίηση των μέτρων αντιμετώπισης της παρουσίας αγριόχοιρου στις αστικές περιοχές της Θεσσαλονίκη και αύξηση της κάρπωσης του είδους στις ΠΕ Θεσσαλονίκης και Σερρών

Στη συνάντηση με όλους τους φορείς που είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στη Θεσσαλονίκη την 1η Σεπτεμβρίου 2017 ανακοινώθηκε μια δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της παρουσίας του αγριόχοιρου σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Το Υπουργείο υλοποιεί τα μέτρα μέσω των τοπικών Δασικών Αρχών σε συνεργασία με Δήμους, Περιφέρεια, ΑΠΘ και άλλους φορείς. Συγκεκριμένα:

Σάβ
11
Νοε
Εικόνα tadmin

Βελτιωτικές αλλαγές στη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας

Τρεις θετικές, για τους ασφαλισμένους, αλλαγές στη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας προβλέπει εγκύκλιος που υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η εγκύκλιος, λαμβάνοντας υπόψη το νέο πλαίσιο καταβολής των εισφορών σε μηνιαία βάση, τη διαδικασία εκκαθάρισης των εισφορών με βάση τα εισοδήματα του 2016 καθώς και την επικείμενη εφαρμογή της έκδοσης ενιαίας ενημερότητας από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ:

1. Προβλέπει τη χορήγηση βεβαίωσης 6μηνης (αντί μηνιαίας) διάρκειας σε φυσικά πρόσωπα που είναι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι, εφόσον έχουν καταβληθεί οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές για όλο το χρονικό διάστημα που προηγείται της χορήγησης της βεβαίωσης.

Δευ
06
Νοε
Εικόνα tadmin

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ 30% ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης εξέδωσε εγκύκλιο, επ’ ευκαιρία της κατάθεσης των –υπό έγκριση από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας- προγραμμάτων επικοινωνιακής προβολής έτους 2018 των Υπουργείων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Στην εγκύκλιο, που απεστάλη  σε Υπουργεία, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Περιφέρειες και Δήμους, καθώς και τους εποπτευόμενους φορείς αυτών, γίνονται οι εξής επισημάνσεις: 
  1. Στα προγράμματα επικοινωνιακής προβολής θα πρέπει να περιέχεται υποχρεωτικά και η κατανομή τουλάχιστον του 30% της προϋπολογιζόμενης δαπάνης κάθε φορέα μεταξύ των περιφερειακών μέσων Ενημέρωσης (έντυπα μέσα, ραδιόφωνο, τηλεόραση).

Σελίδες

Εγγραφή στο