Κυρ
25
Ιουν
Εικόνα tadmin

Γήπεδο ΕΠΣΚ. Βασανο ? Αμαρτίες? ή Λύση?

Το γήπεδο της ΕΠΣΚ στον Άγιο Νικόλαο επανέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο τώρα πλέον υπό την μορφή αιτήματος παραχώρησης.
Το αίτημα υπέβαλε το ερασιτεχνικό τμήμα της Αναγέννησης και θα συζητηθεί την Δευτέρα.
Είναι το πρώτο αίτημα που υποβλήθηκε από μεγάλο σωματείο και αφορά τον ερασιτέχνη της ΑΣΑ ώστε να της παραχωρηθεί χώρος.
Τι κακό και τι δυσκολίες έχει αυτή η πρόταση.
Η Κατανομή των αθλητικών χώρων έχει γίνει στο παρελθόν με την καταχώρηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιουσία των Δήμων και την μετέπειτα διανομή σε αθλητικούς συλλόγους, και αν υπάρξει τυχών αλλαγή στο σχεδιασμό αυτό, και άλλα σωματεία μπορούν να αναζητήσουν χώρους.
Αυτό σε περίπτωση που βρεθεί συμφωνία μεταξύ των τριών εμπλεκόμενων στο γήπεδο της ΕΠΣΚ.
Δηλαδή ΕΠΣΚ- Δήμος Καρδίτσας συμφωνήσουν να παραχωρήσουν τις εγκαταστάσεις στον ερασιτέχνη ΑΣΑ.
Το ιδιοκτησιακό και το διαχειριστικό καθεστώς είναι το επόμενο πρόβλημα,
Σάβ
24
Ιουν
Εικόνα tadmin

Τσοχατζόπουλος: Αύριο θα καταθέσω τα στοιχεία που «καίνε» Σημίτη και Παπανδρέου

Άκης Τσοχατζόπουλος, που έχει καταδικαστεί για τις μίζες στα εξοπλιστικά και πρόσφατα αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας, με δήλωσή του και ενόψει της απολογίας του στο πενταμελές Εφετείο Αθηνών, την Τετάρτη 21 Ιουνίου, τονίζει πως θα καταθέσει στοιχεία που «καίνε» τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Αναλυτικά ο Άκης Τσοχατζόπουλος στη δήλωσή του αναφέρει:

«Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζω προσπαθώ να ανασυγκροτήσω τις δυνάμεις μου από την ημέρα της αποφυλάκισής μου και την έξοδό μου ύστερα από τέσσερα συνεχόμενα νοσοκομεία μέσα στο τελευταίο τρίμηνο.

Πέμ
22
Ιουν
Εικόνα tadmin

Ανασφάλιστα οχήματα. Τι ισχύει με την παράταση και τα παράβολα. Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες των ΙΧ

Τη δυνατότητα, έως τις 14 Ιουλίου, στους πολίτες που περιλαμβάνονται στη λίστα των διασταυρώσεων με τα ανασφάλιστα ΙΧ να διορθώσουν λάθη που τυχόν υπάρχουν ή να ασφαλίσουν το όχημά τους χωρίς να επιβαρυνθούν με το παράβολο των 250 ευρώ δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Τρί
20
Ιουν
Εικόνα tadmin

Ο Μαρτίνης έδωσε ονόματα, δείτε τα - «Αυτούς τους λογαριασμούς να ανοίξετε» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σειρά ονομάτων έδωσε ο πρώην πρόεδρος του "Ερρίκος Ντυνάν" και του Ερυθρού Σταυρού, Ανδρέας Μαρτίνης στην κατάθεσή του για το σκάνδαλο στο "Ερρίκος Ντυνάν" στο οποίο εμπλέκονται πρώην υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας Μαρτίνης ζήτησε να ανοίξουν οι λογαριασμοί αυτών των προσώπων. 

Τρί
20
Ιουν
Εικόνα tadmin

Με εισαγγελική απόφαση: Δεσμεύεται η περιουσία του Μπόμπολα

Η έρευνα των οικονομικών στοιχείων του επιχειρηματία διενεργείται από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου πλούτου και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχουν εντοπιστεί κενά στις δηλώσεις του Μπομπόλα. Ο επιχειρηματίας φέρεται να εμφανίζει αναντιστοιχίες σε διάφορα οικονομικά έτη που συνολικά εκτιμώνται στα 30 εκατ. ευρώ.

 

Η αξιολόγηση, πάντως, της οικονομικής εικόνας του επιχειρηματία είναι σε εξέλιξη και όταν ολοκληρωθεί αναμένεται το ΚΕΦΟΜΕΠ να διαβιβάσει τα στοιχεία στον Εισαγγελέα, ο οποίος θα αξιολογήσει για κάθε περαιτέρω ποινική ενέργεια, αν δηλαδή θα απαγγείλει ή όχι κατηγορίες για την υπόθεση.

Τρί
20
Ιουν
Εικόνα tadmin

Τσοχατζόπουλος: Αύριο καταθέτω στοιχεία που «καίνε» Σημίτη-Παπανδρέου

Ο πρώην υπουργός, που πρόσφατα αποφυλακίστηκε, επιμένει στη δήλωσή του ότι η δίωξη του είναι πολιτική και τα στοιχεία με βάση τα οποία καταδικάστηκε, όχι αρκετά. Επιτίθεται στον Κώστα Σημίτη αλλά και στον Γιώργο Παπανδρέου, τους οποίους κατηγορεί πως «με συνεργάτες τους "σκιές", σε συνεργασία με ελληνικές και ξένες υπηρεσίες, παρέδωσαν την χώρα στους ξένους και στους δανειστές».

Αναλυτικά η δήλωση του Άκη Τσοχατζόπουλου:

Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζω προσπαθώ να ανασυγκροτήσω τις δυνάμεις μου που από την ημέρα της αποφυλάκισής μου και την έξοδό μου από τέσσερα συνεχόμενα νοσοκομεία μέσα στο τελευταίο τρίμηνο.

Σάβ
10
Ιουν
Εικόνα tadmin

Που ήταν οι οικολόγοι στα χρόνια της κρίσης?

Οικολόγοι στα εύκολα….
Βλέπουμε μια ανάταση των οικολόγων ιδίως μετά την δημοσιότητα της απόφασης Τραμπ για το Παρίσι.
Οικολογικά κινήματα και οικολόγοι των λαπ τοπ  έχουν ενεργοποιήσει τους ακτιβιστές και οι τελευταίοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα πράττοντας το καθήκον για την αφύπνιση και την ευαισθησία πάνω σε εγκλήματα που θα διαπραχτούν πάνω στο περιβάλλον.
Έχω αναφέρει πολλές φορές ότι η κρίση ήταν ένα μεγάλο τεστ ανθρωπιάς και ευαισθησίας.
Σε αυτό το τεστ λοιπόν που είναι προς το τέλος του , και οι άνθρωποι αυτών των ευαισθησιών απέτυχαν παταγωδώς και πανηγυρικά.
Κάτω από την μύτη τους συντελέστηκε το μεγαλύτερο οικολογικό έγκλημα στην Ελλάδα και εν τέλη … δεν έκαναν τίποτα.
Στην μεγαλύτερη δοκιμασία που πέρασε η Ελλάδα και το Ελληνικό περιβάλλον αυτοί οι άνθρωποι ζωγράφιζαν μαργαρίτες μάντολες.
Ενώ κάτω από την μύτη τους η αποψίλωση της Δασικής Κληρονομιάς έπιασε αστρονομικά ποσά.
Παρ
09
Ιουν
Εικόνα tadmin

Ο ΕΛΓΑ πλήρωσε σήμερα Καρδιτσιώτες αγρότες για τις ζημιές του 2016

Πιστώθηκαν σήμερα στους λογαριασμούς αγροτών από το Ν. Καρδίτσας, χρήματα από τον ΕΛΓΑ, για ζημιές που υπέστησαν καλλιέργειες το 2016.
Αν και τα ποσά δεν είναι μεγάλα, όπως μας μετέφεραν αγρότες, ωστόσο είναι ένα βοήθημα.
Να θυμίσουμε πως πέρυσι από τις έντονες βροχοπτώσεις του Μάη και τα πλημμυρικά φαινόμενα που επικράτησαν στην περιοχή μας, είχαν καταστραφεί χιλιάδες εκτάσεις με καλλιέργειες βαμβακιού, σιταριού, καλαμποκιού και πεπονιών. 
 
Τρί
06
Ιουν
Εικόνα tadmin

Παράταση έως τις 27 Ιουλίου στους δασικούς χάρτες για την υποβολή αντιρρήσεων, αιτήσεων πρόδηλων σφαλμάτων και αιτήσεων εξαγοράς ή έγκρισης επέμβασης

Παράταση έως τις 27 Ιουλίου στους δασικούς χάρτες για την υποβολή αντιρρήσεων, αιτήσεων πρόδηλων σφαλμάτων και αιτήσεων εξαγοράς ή έγκρισης επέμβασης
Με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα από τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για τη Σύμβαση της Βαρσοβίας, παρατείνεται η διάρκεια της ανάρτησης των ήδη αναρτημένων δασικών χαρτών, έως τις 27 Ιουλίου 2017. 
Με αυτόν τον τρόπο δίνεται το περιθώριο χρόνου στους πολίτες να χρησιμοποιήσουν τα παρακάτω εργαλεία:
· Υποβολή αντιρρήσεων επί του χαρακτήρα των εκτάσεων στον αναρτημένο δασικό χάρτη
· Υποβολή αιτήματος πρόδηλου σφάλματος για διόρθωση στον χάρτη
· Υποβολή αιτήματος εξαγοράς ή έγκρισης επέμβασης για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις που είχαν στο παρελθόν δασικό ή χορτολιβαδικό χαρακτήρα, είναι άλλης μορφής σήμερα και είναι ενταγμένες στο ΟΣΔΕ.
Τρί
06
Ιουν
Εικόνα tadmin

Η Κάμπια των Πεύκων σε Δένδρα Μπροστά στο Πανεπιστήμιο σε Εξώφυλλο Διεθνούς Περιοδικού

Στο εξώφυλλο Ιουνίου 2017, του έγκριτου διεθνούς περιοδικού Journal of Economic Entomology, που εκδίδεται από την Εντομολογική Εταιρεία της Αμερικής (Entomological Society of America), φιλοξενείται θέμα προερχόμενο από την ερευνητική εργασία με τίτλο “Evaluation of pheromone trap devices for the capture of Thaumetopoea pityocampa (Lepidoptera: Thaumetopoeidae) in southern Europe”. Πρόκειται για «λιτανεία» από κάμπιες του πεύκου (T. pityocampa) στο Πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, μπροστά στο κτίριο Παπαστράτου. Η εργασία, που δημοσιεύεται στο ίδιο τεύχος με το προαναφερόμενο εξώφυλλο, χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE PISA, το οποίο υλοποιείται από το Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, με υπεύθυνο τον Καθηγητή Χρήστο Αθανασίου.

Σελίδες

Εγγραφή στο