Παρ
28
Απρ
Εικόνα tadmin

''ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ'' ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

Τρί
25
Απρ
Εικόνα tadmin

Η τροποποιημένη αλήθεια για τους δασικούς χάρτες. ( του Γεωργιου ΛΩΡΙΤΗ, δικηγορου Αθηνων).

Την ώρα που ολοκληρώνεται το δασολόγιο και η προστασία των δασών με τους δασικούς χάρτες , την ίδια ώρα χιλιάδες αγρότες αλλά και άλλοι πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν οριστικά τις  περιουσίες  τους.

Σάβ
15
Απρ
Εικόνα tadmin

''Μετά φόβου''

Λία Ρογγανάκη
       ΓΕΝΙΚΟΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
        Επιμελήτρια ΚΥ Μουζακίου
          Περ.Ιατρείο Μητρόπολης 
     
     Ησυχίαν είχεν ο Δήμος και αντέλεγε ουδείς, δεδιώς και ορών ότι πολύ το ξυνεστηκός.
    Ο λαός σώπαινε, και κανείς δεν μιλούσε, γιατί ήταν φοβισμένος και έβλεπε πως οι συνωμότες ήταν  πολλοί.(Θουκιδίδης)

 
Βγήκα  έξω από την εκκλησία  κοίταξα το κινητό και η ώρα ήταν 10:57. Η μέρα ήταν ηλιόλουστη, μία πραγματικά ανοιξιάτικη μέρα του Απριλίου. Χαιρέτησα τον πατέρα Νεκτάριο και πήρα τον δρόμο για το σπίτι συντροφιά με τις σκέψεις μου.Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες συνειδητοποιώ  πως  το Πάσχα είναι ίσως η μοναδική γιορτή που κλείνει μέσα της όλα τα συναισθήματα από την αγωνία, τον πόνο, τη θλίψη των Παθών και της Σταύρωσης, μέχρι την αγαλλίαση και την ελπίδα που φέρνει η Ανάσταση.
Τετ
12
Απρ
Εικόνα tadmin

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ karditsaportal του Φώτη Φυτσιλή.Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κομπλουτένσε της Μαδρίτης

Ο συμπατριώτης μας δρ Φώτης Φυτσιλής κλήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κομπλουτένσε της Μαδρίτης να διδάξει Κοινοβουλευτικές και Νομοπαρασκευαστικές Διαδικασίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές από όλο τον κόσμο. Να σημειωθεί ότι οι προσκλήσεις απευθύνονται σε εξειδικευμένους επιστήμονες με σημαντική εμπειρία. Κατά την παραμονή του εκεί, είχε συναντήσεις με συναδέλφους του στο Ισπανικό Κοινοβούλιο (Congreso de los Diputados) αλλά και με τον Μητροπολίτη Ισπανίας και Πορτογαλίας κ.κ. Πολύκαρπο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την εκεί Ελληνική κοινότητα.

Παρ
07
Απρ
Εικόνα tadmin

Κώστας Τσιάρας: Στον αέρα Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση με ευθύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ

Ευθύνες στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για την κατάρρευση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης καταλογίζουν με Επερώτηση τους προς τον Υπουργό Υγείας 14 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων και ο Γραμματέας της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Καρδίτσας κ. Κώστας Τσιάρας.

Παρ
07
Απρ
Εικόνα tadmin

Παγκόσμια Ημέρα Ρομά: Το 2017 ξημέρωσε με πολλές ελπίδες για τους Ρομά της Ελλάδας

Στις 8 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά. Γιατί το 1971, την ίδια ημερομηνία, οι Ρομά αποφάσισαν να ξεκινήσουν τον αγώνα για τη διεκδίκηση της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων τους. Την προσπάθεια να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των σύγχρονων ευρωπαϊκών κοινωνιών.
 

Παρ
31
Μαρ
Εικόνα tadmin

Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου είναι ένας λόγος για να ξαναδούμε τη σχέση μας με το βιβλίο

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε, το 1966, η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People - ΙΒΒΥ). Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους. Στην Ελλάδα, το μήνυμα μεταφράζεται και διανέμεται από το αντίστοιχο Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ.

Πέμ
30
Μαρ
Εικόνα tadmin

''Απλά δεν μου αξίζει'' της Λίας Ρογγανάκη

Kαι εκεί που αποφάσισα να γίνω ενεργός πολίτης, να διαβάζω την εφημερίδα μου, να παρακολουθώ τις εξελίξεις ,να αρχίζω να κατανοώ τι συμβαίνει στον κόσμο, έρχεται η κρίση και αρχίζω να μαθαίνω καινούργιες λέξεις και εκφράσεις ,να  ξεσκονίζω τα λεξικά και να ζητάω τη συνδρομή των παιδιών μου για την μετάφραση και επεξήγηση των αγγλικών ακρωνύμιων και αρκτικόλεξων, που δεν ήξερα τι σημαίνουν (OOΣΑ, ΑΕΠ, ELA, PSI, ) .

Τετ
29
Μαρ
Εικόνα tadmin

Συνοχή, Συνέχεια και Συνέπεια του Κράτους

του Δημήτρη Σιούφα
πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων
 
Κοινή είναι η αντίληψη ότι η σημερινή πολύπλευρη κρίση της χώρας μας είναι πολυπαραγοντικό πρόβλημα με έντονα θεσμικά και πολιτικά χαρακτηριστικά.
 
Η έλλειψη ή ελλειμματική λειτουργία θεσμικών αντίβαρων, η χαοτική και ταχύτατα μεταλλασσόμενη πολυνομία, η παραλυτική πολυδιάσπαση εκτελεστικών αρμοδιοτήτων, οι αέναοι και πρόχειροι κυβερνητικοί και διοικητικοί μετασχηματισμοί, οι ανασχηματισμοί όπου συχνά οι αλλαγές υπουργών της ίδιας κυβέρνησης προσλαμβάνουν χαρακτήρα καθεστωτικής αλλαγής δεν επιτρέπεται να είναι χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης δυτικής δημοκρατίας.
 

Τρί
21
Μαρ
Εικόνα tadmin

Καρκίνος Προστάτη-Άρθρο του Κλάψα Βασίλη Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος στους άντρες και η δεύτερη σε συχνότητα αιτία θανάτου από καρκίνο (μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Σελίδες

Εγγραφή στο