Τρί
08
Αυγ
Εικόνα tadmin

«Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την εξαίρεση σε κανόνα» του Κώστα Τσιάρα

«Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την εξαίρεση σε κανόνα»

του Κώστα Τσιάρα, Βουλευτή Καρδίτσας και Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας

Παρ
04
Αυγ
Εικόνα tadmin

Η μάχη για το άρθρο 16 και η καμένη Αθήνα

Η πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την παιδεία μας ξύπνησε σκηνές του παρελθόντος, μπορεί να πέρασαν  10 χρόνια από την εποχή που η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή με την τότε Υπουργό Παιδείας κ’ Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου προσπάθησε  να αναθεωρήσει το άρθρο 16 του Συντάγματος, που αφορά την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων όμως στον μυαλό του Έλληνα πολίτη δεν θα ξεχαστούν τα τραγικά επεισόδια που διαδραματίστηκαν  στο κέντρο της Αθήνας από τους γνωστούς μπαχαλάκιδες και τα παιδιά της αριστεράς, κάηκε η Αθήνα κυριολεκτικά. Φοιτητές που περίμεναν να δώσουν τα τελευταία τους μαθήματα για να πάρουν το πτυχίο τους και να ανασάνουν οικονομικά τις  οικογένειες τους έμειναν εξάμηνα πίσω καθώς οι σχολές παρέμεναν κλειστές από τις μειοψηφίες που ήθελαν να καπηλεύονται τον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης , πολλές φορές βέβαια και με την αθόρυβη υποστήριξη του αριστερού καθηγητικού κατεστημένου.
Τετ
02
Αυγ
Εικόνα tadmin

Βόμβα στα ανεδαφικά πλεονάσματα Τσακαλώτου τα νομοθετήματα Σκουρλέτη-Σπίρτζη

Τα εξαντλητικά πλεονάσματα για μια πενταετία που έχει ήδη συμφωνήσει η κυβέρνηση στο Eurogroup της Μάλτας, μπορεί να αποδειχθούν μια βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια ολόκληρης της οικονομίας. Η διεύρυνση της λιτότητας, την οποία επέβαλε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ μπορεί να επέτρεψε το 2016 την καταγραφή  πρωτογενούς αποτελέσματος μεγαλύτερο από εκείνο που είχε συμφωνηθεί στο επίπεδο του 3ου Μνημονίου. Αλλά από την Έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αποκαλύπτεται ότι τα ασταθή αυτά πλεονάσματα δεν είναι διατηρήσιμα σε βάθος χρόνου. Η επανάληψη, επομένως, τέτοιων επιδόσεων, θα απαιτήσει νέους φόρους και νέες περικοπές δαπανών στο άμεσο μέλλον.

Πέμ
20
Ιουλ
Εικόνα tadmin

Γ. Κωτσός: θεσμικό και όχι νομικό το πρόβλημα με τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ

Το μεγάλο θέμα των συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα των ΟΤΑ, βρέθηκε στην επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες λόγω των σοβαρών νομικών προβλημάτων του ισχύοντος καθεστώτος απασχόλησής τους και των δυσμενών συνεπειών που είχε για μία ακόμη φορά στις προσφερόμενες ανταποδοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Τετ
19
Ιουλ
Εικόνα tadmin

Πολυνομία: Η σύγχρονη πληγή της ελληνικής δικαιοσύνης Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου Δικηγόρου Περιφερειακού Συμβούλου Θεσσαλίας

Η Δικαιοσύνη είναι το άλφα και το ωμέγα για κάθε ευνομούμενη χώρα. Το θεμέλιο της δημοκρατίας, ο θεσμός που φέρει την ευθύνη να κρατάει σε συνοχή την κοινωνία και να αποτρέπει το χάος. 

Τρί
18
Ιουλ
Εικόνα tadmin

Σε είδα στο facebook...έκανα λαικ

Έχουν περάσει πλέον 15 χρόνια, που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τείνουν να γίνουν μέρος της ταυτότητας του ανθρώπου.
Ξεκίνησαν σα το μέγιστο αγαθό και την καλύτερη εξέλιξη που μπορούσε να έχει η επικοινωνία και η ενημέρωση, και ήδη έχουν καταλάβει τον τρόπο διαμόρφωσης χαρακτήρα και προσωπικότητας.
Είναι πολλά τα χρόνια που ήδη λειτουργούν και πολλά τα μέσα που χρησιμοποιούν, ώστε να κρατούν το ποιο βασικό μέρος του εγκεφάλου σε ένα νέου τύπου δεσμών
Να τον έχουν αιχμάλωτο και να δημιουργούν και να διαμορφώνουν το όχημα που μας οδηγεί στον νέο αιώνα.
Τα χρόνια είναι πολλά και για μια εξέλιξη που μας διαφεύγει, και περνά ύπουλα κάτω από το χαλί και όλο και πιο πολύ βρισκόμαστε καθημερινά μπροστά της.
Την βλέπουμε κάθε μέρα, την ακούμε και δε της δίνουμε την σημασία που πρέπει.
Πολλές φορές μας χτυπά, μας σοκάρει, και πάλι δε την δίνουμε σημασία, και πολλές φορές της βάζουμε και ένα απαγορευτικό λες και δεν υπάρχει.
Πέμ
13
Ιουλ
Εικόνα tadmin

Λουτρά Σμοκόβου: Η σκληρή αλήθεια αποστομώνει

Είναι φορές που ειλικρινά αδυνατούμε να κατανοήσουμε το σκοπό ενός δημοσιεύματος.

Τετ
12
Ιουλ
Εικόνα tadmin

Γενναία ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών Προστασία για τη βιώσιμη επιχείρηση

Στις 3 Μαΐου 2017 ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων (Νόμος 4469/2017), ο οποίος αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για τη διευθέτηση όλων των χρεών των βιώσιμων επιχειρήσεων. Παράλληλα θέτει το πλαίσιο για τη ρύθμιση των χρεών των ελευθέρων επαγγελματιών προς το δημόσιο (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία).
Ο Νόμος αυτός ενεργοποιείται στις 3 Αυγούστου 2017, οπότε:
Κάθε επιχείρηση μπορεί να υποβάλλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ): www.keyd.gov.gr
Για πρώτη φορά με μια διαδικασία, εκτός δικαστηρίου, η επιχείρηση μπορεί να ρυθμίσει όλα τα χρέη της προς όλους τους πιστωτές της, δηλαδή τράπεζες, εφορίες, τελωνεία, δήμους, ασφαλιστικά ταμεία και λοιπούς ιδιώτες (π.χ. προμηθευτές).
Δευ
03
Ιουλ
Εικόνα tadmin

Σχολική βιβλιοθήκη: ανοιχτός χώρος στη γνώση και την ψυχαγωγία Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου

Η πρόσβαση στη γνώση, στο κατάλληλο βιβλίο και στο κατάλληλο διδακτικό υλικό, αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα για κάθε παιδί.
Οι σύγχρονες εκπαιδευτικές αντιλήψεις τοποθετούν τη βιβλιοθήκη γενικά, αλλά και τη σχολική ειδικότερα, στην κορυφή της ερευνητικής και εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οποιοδήποτε εκπαιδευτικό σύστημα επιδιώκει τη μεταρρύθμιση της σχολικής εκπαίδευσης και τη σύνδεση με νέες διδακτικές και μαθησιακές προσεγγίσεις είναι καταδικασμένο να αποτύχει αν δεν υποστηρίζεται από ένα καλό δίκτυο σχολικών βιβλιοθηκών.
Αν επιθυμούμε ένα σύγχρονο, ανοιχτό, δημοκρατικό, δημόσιο σχολείο με ίσες μορφωτικές ευκαιρίες για όλα τα παιδιά, τότε έχουμε απόλυτη ανάγκη από μία σχολική βιβλιοθήκη η οποία θα αναλάβει αυτόν τον πολυδιάστατο ρόλο στηρίζοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς στο περιπετειώδες ταξίδι της γνώσης.
 
Τετ
28
Ιουν
Εικόνα tadmin

Η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή ως βασικός πυλώνας ανάπτυξης. Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου

Η πρόσφατη περιοδεία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θεσσαλία, ανέδειξε το ζήτημα της συμμετοχής της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στην ανάπτυξη, ιδίως σε περιφέρειες όπως η Θεσσαλία, που έχει να επιδείξει τεράστια παράδοση, ιστορία και αγώνες στον πρωτογενή τομέα. 

Σελίδες

Εγγραφή στο