Τετ
01
Μαρ
Εικόνα tadmin

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-2018

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε εφαρμογή της με αρ. 3714/110476/4-9-2014 ΚΥΑ (2443Β), ενημερώνει του παραγωγούς που επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων Περιόδου 2017-2018 ότι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από 1η Μαρτίου 2017 έως 15 Μαΐου 2017 στα κατά τόπους γραφεία της Υπηρεσίας.

Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά τα οινάμπελα και προβλέπει ενίσχυση για την αναδιάρθρωση υφιστάμενων αμπελώνων ή τη δημιουργία νέων (εφόσον υπάρχουν άδειες φύτευσης) με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελουργικού δυναμικού, της εγκατάστασης ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον, της εισαγωγής σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών και της διαφύλαξης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Τετ
01
Μαρ
Εικόνα tadmin

Β. ΤΣΙΑΚΟΣ: ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΕΡΓΟ ΜΕΤΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ

Στην διαδικασία του ετήσιου απολογισμού της Αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετείχε το απόγευμα της Τρίτης ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος. Ο κ. Τσιάκος παρουσίασε σε γενικές γραμμές το έργο που έχει γίνει στην Π.Ε. Καρδίτσας. Στην τοποθέτηση του στον απολογισμό τόνισε: «Ο απολογισμός της Περιφερειακής αρχής είναι μια κορυφαία αυτοδιοικητική διαδικασία στη διάρκεια της οποίας  μας δίνεται η δυνατότητα να συζητήσουμε για όσα έγιναν.

Τετ
01
Μαρ
Εικόνα tadmin

Η ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΝΤΙΣΚΤΕΚΕΤΑΙ ΠΟΤΙΣΤΙΚΑ-ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ 33ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δυναμικά συνεχίζεται το 33ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού (μέχρι και τις 5 Μαρτίου) με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ3 και την ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Καθημερινά η συμμετοχή του κόσμου ξεπερνάει κάθε προσδοκία, γεγονός που αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική του θεσμού. Μικροί και μεγάλοι γεμίζουν ασφυκτικά την αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας, όπου διεξάγεται το Φεστιβάλ, παρακολουθώντας τις παραστάσεις, αλλά και τα αφιερώματα που γίνονται προς τιμήν σημαντικών ανθρώπων της Τέχνης και του πολιτισμού.

Τετ
01
Μαρ
Εικόνα tadmin

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΡΑΣ: ΤΗΡΗΘΗΚΕ ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΜΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΚΟ;

Στοιχεία για τους ρυθμούς προσλήψεων/αποχωρήσεων από το Δημόσιο επί των ημερών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ζήτησαν με Ερώτηση τους προς την αρμόδια Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη 43 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Καρδίτσας & Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κώστας Τσιάρας,.

«Από το 2010 λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού  με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στους φορείς του Δημοσίου καθορίζεται σε σχέση με τον αριθμό των υπαλλήλων που αποχωρούν. Ειδικότερα για το 2017, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από τον λόγο ένα προς τέσσερα (μία πρόσληψη ανά τέσσερις αποχωρήσεις)» σημειώνουν στο κείμενο της ερώτησης οι γαλάζιοι Βουλευτές.

Τετ
01
Μαρ
Εικόνα tadmin

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 5ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 'ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ'

Την περασμένη Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 έγινε συνάντηση της Πρωτοβουλίας ‘’Φίλοι του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας’’ με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, όπου συζητήθηκε το θέμα των διορισμών ιατρικού προσωπικού, νοσηλευτικού και άλλων ειδικοτήτων που ενδιαφέρει άμεσα το νοσοκομείο Καρδίτσας.

        Η συζήτηση έγινε σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης, όπου ο Διοικητής κ. Νέστορας Αντωνίου άκουσε με κατανόηση για την πλήρωση των θέσεων, οι οποίες προτάθηκαν των ιατρών από το Νοσοκομείο Καρδίτσας, στην τρέχουσα διαδικασία έγκρισης προκήρυξης κενών θέσεων του Κλάδου ΕΣΥ συνολικά 26 για όλες τις κλινικές. Βεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει στα πλαίσια των δυνατοτήτων του να βοηθήσει και ζήτησε να ακολουθήσει και άλλη συνάντηση σύντομα.

Τετ
01
Μαρ
Εικόνα tadmin

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ EUROPE DIRECT ΤΗΣ ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.

Το Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε., σε συνεργασία με τη Διευθύντρια και τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Κέδρου, πραγματοποίησε την Τετάρτη 01/03/2017  ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές, είχε ως σκοπό να τους φέρει σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορούσε την ιστορική διαδρομή από την ίδρυσή της έως και τις ημέρες μας, τον τρόπο που λειτουργούν οι θεσμοί και τα όργανά της, ενώ έγινε και αναφορά στο τι σημαίνει, ειδικά για τους νέους, να είναι πολίτες  της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα δικαιώματά τους  και τα πλεονεκτήματα που αυτό τους δίνει.

Επιπλέον, έγινε παρουσίαση για το Ευρώ (Ιστορία του Ευρώ, Πώς ξεκίνησε, Πόσες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το χρησιμοποιούν σαν κύριο νόμισμα, πόσες όχι).Τέλος στους μαθητές μοιράστηκε και έντυπο πληροφοριακό υλικό.

Τετ
01
Μαρ
Εικόνα tadmin

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΧΟΡΟΕΠΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε να παρευρεθείτε στη χοροεσπερίδα που διοργανώνει η ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ ΤΡΙΚΑΛΩΝ την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 και ώρα 20:30 μ.μ., στο Ξενοδοχείο «ART GALLERY» (Π.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας,  Τρίκαλα), την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β’ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης.

 

Προσκλήσεις μπορείτε να προμηθεύεστε από  τα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Τρικάλων, Ασκληπιού 24, τηλέφωνο: 2431076475.

Τρί
28
Φεβ
Εικόνα tadmin

Αλ. Τσίπρας σε τραπεζίτες: Δώστε ανάσα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις

Να δώσουν ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν κόκκινα δάνεια και να μην προχωρήσουν οι ίδιοι σε ομαδικές απολύσεις, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους τραπεζίτες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή συνάντησή του με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τρί
28
Φεβ
Εικόνα tadmin

Κ. Αγοραστός: Νέα έργα ύψους 310 εκατ. ευρώ φέρνει το 2017 στη Θεσσαλία Πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός των πεπραγμένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 310,4 εκατομμυρίων ευρώ έχουν δρομολογηθεί για το 2017 στη Θεσσαλία, προανήγγειλε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τρί
28
Φεβ
Εικόνα tadmin

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Σ.Α.Τ.Ο.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Συνεχίζεται η αγωνιστική δραστηριότητα του Σ.Α.Τ.Ο. Καρδίτσας με την 9η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Σύγχρονου Τάβλι (Backgammon) η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 2/3 στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα αρχίσουν στις 17.30΄ και οι αγώνες στις 18.00΄.

Σελίδες

Εγγραφή στο