Τρί
17
Οκτ
Εικόνα tadmin

Ο Ντ. Τραμπ στηρίζει Ελλάδα: Έκκληση για επενδύσεις και ελάφρυνση χρέους

Κατά την υποδοχή του Πρωθυπουργού από τον Πρόεδρο Τράμπ στο Οβάλ Γραφείο και τον Λευκό Οίκο, οι δύο ηγέτες ανέφεραν:
Ντόναλντ Τραμπ: Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Είναι τιμή να έχουμε κοντά μας τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον κ. Τσίπρα. Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα έχει περάσει από πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, αλλά κάνει σπουδαίο έργο για να επιστρέψει. Και σίγουρα θα επιστρέψει. Και εμείς συνεργαζόμαστε σε πολλούς και διάφορους τομείς, όπως είναι η αναβάθμιση των στόλων και συγκεκριμένα των αεροπλάνων F-16, ενός εξαιρετικού αεροσκάφους, όπου και θα υπάρξει μεγάλη αναβάθμιση.

Τρί
17
Οκτ
Εικόνα tadmin

Η παρουσιάση του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα «Φυτά και βότανα στον λαϊκό πολιτισμό και την επιστήμη»

Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Τσιάκου για το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο
 
 
Η διοργάνωση του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα «Φυτά και βότανα στον λαϊκό πολιτισμό και την επιστήμη» θεωρώ πως είναι ένα κορυφαίο πολιτιστικό και επιστημονικό γεγονός για τον τόπο μας, γι’ αυτό και συγχαίρω το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας, που είναι η ψυχή του Συνεδρίου, καθώς και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που από κοινού το σχεδίασαν και το οργάνωσαν.
Από αρχαιοτάτων χρόνων τα φυτά και τα βότανα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διατροφή, στην οικοτεχνία, στη λαϊκή ιατρική, στις διάφορες θρησκευτικές και μαγικές τελετουργίες, γι’ αυτό και η λαϊκή μούσα τα ύμνησε ποικιλοτρόπως.
Τρί
17
Οκτ
Εικόνα tadmin

Εορταστικές εκδηλώσεις στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας

Εορταστικές εκδηλώσεις στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

Τρί
17
Οκτ
Εικόνα tadmin

Στην αποκατάσταση τμημάτων του οδικού δικτύου της δυτικής Αργιθέας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργο προϋπολογισμού 400.000 ευρώ

Κώστας Αγοραστός: «Και οι άνθρωποι στα ορεινά έχουν δικαίωμα στην ασφαλή επικοινωνία»

Δευ
16
Οκτ
Εικόνα tadmin

Κόκκαλης από Άγιο Γεώργιο: Αγροτική ανάπτυξη με ένα νέου τύπου συνεταιριστικό κίνημα

"Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σταυροδρόμι της ιστορίας ως χώρα και ως πρωτογενής τομέας. Στην κρίσιμη αυτή συγκυρία οφείλουμε ενωμένοι να δούμε το κοινό συμφέρον και να λάβουμε εκείνες τις αποφάσεις, βάζοντας χωρίς δισταγμό όπου χρειαστεί το μαχαίρι στο κόκκαλο. Να λάβουμε τις αποφάσεις που θα αποτρέψουν τον περαιτέρω μαρασμό της αγροτικής μας οικονομίας, μετατρέποντας τη σημερινή αδυναμία σε συγκριτικό πλεονέκτημα". Τα παραπάνω επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης εστιάζοντας στην ανάγκη για ένα νέου τύπου συνεταιριστικό κίνημα στη χώρα μας, στο πλαίσιο χαιρετισμού του στην ημερίδα με θέμα την «μεγάλη αγροτική μεταρρύθμιση του 1917», με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από το νομοθετικό διάταγμα 1072/1917 του Ελευθέριου Βενιζέλου. Η ημερίδα έλαβε χώρα στο χωριό Άγιος Γεώργιος του δήμου Κιλελέρ.

Δευ
16
Οκτ
Εικόνα tadmin

Στην αποκατάσταση τμημάτων του οδικού κυκλώματος της λίμνης Πλαστήρα προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργο προϋπολογισμού 600.000 ευρώ

Στην αποκατάσταση ζημιών του οδικού κυκλώματος της λίμνης Πλαστήρα προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, μετά από συνεργασία με το Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο, υπέγραψε την έγκριση των πιστώσεων του έργου προϋπολογισμού 600.000,00 € (ΜΕ ΦΠΑ), το οποίο πρόκειται να εκτελεστεί με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε Καρδίτσας.
 
Δευ
16
Οκτ
Εικόνα tadmin

Ξεκινά η παροχή φυσικού αερίου στην Καρδιτσομαγούλα

Με την υπογραφή των συμβάσεων των πρώτων νοικοκυριών με την Εταιρεία Διαχείρισης Αερίου Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας ΑΕ (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) επισφραγίστηκε με επιτυχία η προσπάθεια που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κοινότητας για την επέκταση του δικτύου
 
            Τα πλεονεκτήματα της χρήσης του φυσικού αερίου θα απολαύσουν τον φετινό χειμώνα οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας Καρδιτσομαγούλας, του δεύτερου σε πληθυσμό οικισμού του Δήμου Καρδίτσας.
            Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Δημοτική Κοινότητα και ήδη τα πρώτα νοικοκυριά υπέγραψαν συμβάσεις σύνδεσης και παροχής αερίου με την Εταιρεία Διαχείρισης Αερίου Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας ΑΕ. ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφούν και νέες συμβάσεις, καθώς ο αριθμός των αρχικών αιτήσεων που είχαν υποβληθεί από το 2016 προσέγγιζε τις 120.
Δευ
16
Οκτ
Εικόνα tadmin

Συνεληφθη 30χρονος με εικόνα Αγίου, την οποία είχε αφαιρέσει από Ιερο Ναό

Συνελήφθη σήμερα (16-10-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Καρδίτσας, ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να κατέχει μία ξύλινη εικόνα Αγίου, την οποία όπως εξακριβώθηκε είχε αφαιρέσει χθες το απόγευμα από ανασφάλιστο παρεκκλήσι Ιερού Ναού της πόλης. Η εικόνα κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στο νόμιμο δικαιούχο.
Συνελήφθη χθες (15-10-2017) το βράδυ στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Καρδίτσας, ένας 60χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με ποινή φυλάκισης (5) μηνών, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Δευ
16
Οκτ
Εικόνα tadmin

Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει στις 20 Οκτώβριου την «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ», μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα  Αγίου Αρτεμίου.

Γιορτάζεται την 20η Οκτωβρίου μαζί με τη μνήμη του  Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα  Αγίου Αρτεμίου
 
 
Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει στις 20 Οκτώβριου την «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ», μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα  Αγίου Αρτεμίου.
 
Σημειώνεται ότι η «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ» θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας στο κοινωνικό σύνολο.
 
Στο πλαίσιο του εορτασμού έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις, οι οποίες  θα κορυφωθούν με την κεντρική εκδήλωση στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την 19:30 ώρα της 20 Οκτωβρίου, παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος.
 
Δευ
16
Οκτ
Εικόνα tadmin

Ξεκινά δημόσιος διάλογος για νέα στρατηγική για τα δάση

Στην έναρξη των εργασιών του 18ου Πανελλήνιου Δασολογικού Συνεδρίου από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, εχθές Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στην Έδεσσα, ο Αναπληρωτής Υπουργός προχώρησε σε συνοπτικό απολογισμό των πρωτοβουλιών που έχει λάβει το ΥΠΕΝ το τελευταίο διάστημα, ενώ ανακοίνωσε και νέες πρωτοβουλίες δασικής πολιτικής.

Σελίδες

Εγγραφή στο