Κυρ
30
Απρ
Εικόνα tadmin

Με μεγαλοπρέπεια η Λιτανεία της Κάρας του Πολιούχου και Προστάτη της Καρδίτσας Αγ. Σεραφείμ

Με μεγαλοπρέπεια τιμάται σήμερα Κυριακή των Μυροφόρων, ο Πολιούχος και Προστάτης της Καρδίτσας, Άγιος Ιερομάρτυρας Σεραφείμ Αρχιεπίσκοπος Φαναρίου και Νεοχωρίου.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων ξεκίνησαν χθες και ολοκληρώνονται σήμερα το απόγευμα.

Σάβ
29
Απρ
Εικόνα tadmin

Λαμπρή υποδοχή της τίμιας Κάρας του Αγ. Σεραφείμ στην Καρδίτσα


Με λαμπρότητα και κατάνυξη έγινε σήμερα το απόγευμα η επίσημη υποδοχή της τίμιας κάρας του Αγίου Ιερομάρτυρα Σεραφείμ, Αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου  στην Καρδίτσα, από λαό και κλήρο.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων προς τιμήν του Αγίου – Προστάτη της, ξεκίνησαν νωρίς το πρωί και ολοκληρώνονται αύριο το απόγευμα.
Σήμερα στις 7.30 π.μ. έγινε η μεταφορά της τιμίας κάρας του Αγίου Σεραφείμ στη γενέτειρά του, την Πεζούλα Αγράφων, όπου τελέστηκε ιερό συλλείτουργο στον εκεί ομώνυμο Ιερό Ναό, με τη συμμετοχή των τοπικών αρχών και των κατοίκων της περιοχής.

Σάβ
29
Απρ
Παρ
28
Απρ
Εικόνα tadmin

Στην πατατοκαλλιέργεια στρέφονται αγρότες του Δήμου Παλαμά

Στροφή στην καλλιέργεια πατάτας κάνουν δέκα αγρότες του Δήμου Παλαμά, ευελπιστώντας σε ένα καλύτερο εισόδημα, τη δύσκολη οικονομική συγκυρία του διανύουμε.

Παρ
28
Απρ
Εικόνα tadmin

Σύσκεψη για την πυροπροστασία, ενόψει του καλοκαιριού

-Β. Τσιάκος: Με καλή οργάνωση και συντονισμό θα πετύχουμε και φέτος θετικό αποτέλεσμα στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών
 

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π. Ε. Καρδίτσας έγινε την Παρασκευή, στην αίθουσα συσκέψεων του κεντρικού κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας, για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2017.
Εισαγωγικά ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος υπογράμμισε πως η προστασία του δασικού περιβάλλοντος είναι ύψιστης σημασίας. Ειδικά στο νομό μας με δεδομένο ότι οι δασικοί όγκοι σε σημαντικό βαθμό είναι εύκολα προσβάσιμοι χρειάζεται να λαμβάνονται μέτρα προστασίας για την αποτροπή εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών. Στην κατεύθυνση αυτή όπως υπογράμμισε η Πολιτική Προστασία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο και ο συντονισμός των εμπλεκομένων υπηρεσιών είναι απαραίτητος.

Παρ
28
Απρ
Εικόνα tadmin

Β. Τσιάκος: Το Εθνικό Κέντρο Βάμβακος μπορεί να στηρίξει περαιτέρω τους βαμβακοκαλλιεργητές

Το  Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος, για να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες που αναπτύσσει καθώς επίσης και για τον τρόπο με τον οποίο στηρίζει τους βαμβακοπαραγωγούς. Ο κ. Τσιάκος ξεναγήθηκε στους χώρους του Εθνικού Κέντρου και ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο κ. Μοχάμεντ Νταράουσε.

Παρ
28
Απρ
Εικόνα tadmin

10η Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στην Καρδίτσα

Για 10η συνεχή χρονιά το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Καρδίτσας, διοργανώνει εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Μουζακίου, τους Σχολικούς Συμβούλους και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, καθώς και την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία «ΟικόΣφαιρα». Η φετινή εκδήλωση έχει επετειακό χαρακτήρα γιατί εκτός ότι συμπληρώνονται 10 εκδηλώσεις για τις Φυσικές Επιστήμες, το ΕΚΦΕ Καρδίτσας φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας από την ίδρυσή του.

Παρ
28
Απρ
Εικόνα tadmin

Εργατικό Κέντρο και Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ: Κοινή απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά

 

Με σύνθημα «Η 1η Μάη δεν είναι ΑΡΓΙΑ είναι ΑΠΕΡΓΙΑ», το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και οι Σύλλογοι, καλούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τη Δευτέρα στις 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Καπράνας και ο Πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Βάιος Μπάτρας, πλαισιωμένοι από την Πρόεδρο του Συλλόγου Καθαριστριών κ. Μαρία Μπολτσή και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Παύλο Νταραρά, ζήτησαν από τους συμπολίτες να γιορτάσουν ενωτικά, στέλνοντας παράλληλα ηχηρά μηνύματα στην πολιτική σκηνή της χώρας.
Ο κ. Καπράνας
«Η 1η Μάη είναι μια μέρα Απεργιακή-Αγωνιστική και ιστορική για το Εργατικό Κίνημα, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους της χώρας μας.
Είναι μια μέρα που οι εργαζόμενοι όλου του πλανήτη απεργούν.
Αυτή την ημέρα τιμούμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές του Εργατικού Κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τους την ζωή τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ.

Ιδιαίτερα για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργατικά κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, τω ανέργων που δοκιμάζονται σκληρά και βάναυσα από τις σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφάρμοζαν και εφαρμόζουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Οι κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων, τα μνημόνια και οι εκβιαστικές απαιτήσεις των Ευρωπαίων εταίρων μας και του Δ.Ν.Τ βύθισαν την χώρα μας σε καταστροφική ύφεση, σε εκτόξευση της ανεργίας, σε διερεύνηση των κοινωνικών ανισοτήτων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Η κρίση, το έλλειμμα και το χρέος δεν προκλήθηκαν από τους εργαζόμενους , τους συνταξιούχους και τους ανέργους στους οποίους φορτώνεται το βάρος για την αντιμετώπισή τους, απεναντίας είναι αυτοί που παράγουν, πληρώνουν φόρους και δημιουργούν πλούτου σε αυτή τη χώρα.
Οι τραπεζίτες, τα μεγάλα ΤΡΑΣΤ, οι πολυεθνικές που λεηλάτησαν τον πλούτο της χώρας, συνεχίζουν και διευρύνουν τα προνομία τους μένοντας στο απυρόβλητο και εκτός βαρών και ευθυνών.
Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια και σοβαρά γι αυτό και η ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε για να αντιπαλέψουμε και να ακυρώσουμε αυτές τις βάρβαρες και σκληρές Νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
  • Γι΄αυτό καλούμε όλους τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ να συμμετέχουν μαζικά, μαχητικά, και ΕΝΩΤΙΚΑ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την 1η Μάη για να επιβάλλουμε την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων για αξιοπρεπείς μισθούς και ημερομίσθια για όλους και την προστασία των θέσεων εργασίας.
  • Να ανατρέψουμε τις υφεσιακές και αδιέξοδες πολιτικές που παράγουν ΑΝΕΡΓΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟ.
  • Να επανακτήσουμε το θεσμικό εργασιακό πλαίσιο που βίαια και αντισυνταγματικά κατάργησαν τα μνημόνια.
  • Να επανακτήσουμε τα ασφαλιστικά, κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα, να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη.
  • Να δημιουργήσουμε δίχτυ προστασίας, βοήθειας και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες, που βιώνουν το φάσμα της ανεργίας, της εκμετάλλευσης και της καταδίωξης.
  • Να αποτρέψουμε την εκποίηση και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, των δημόσιων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας.
  • Να ακυρώσουμε την κυριαρχία και την δικτατορία των αγορών και των τραπεζιτών.
  • Να παλέψουμε για την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συνάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
  • Να επιβάλλουμε συνθήκες ΕΙΡΗΝΗΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ των Εργατικών Δικαιωμάτων». 
Παρ
28
Απρ
Εικόνα tadmin

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Εργατική Πρωτομαγιά,  δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα φορτισμένη με μνήμες από τους αγώνες των εργαζομένων σε όλη τη γη και στην πατρίδα μας για τα βασικά εργασιακά δικαιώματα. Για το δικαίωμα στα βασικά λαϊκά αγαθά, το δικαίωμα να έχουμε μια καλύτερη ζωή.
Σήμερα οι εργαζόμενοι της χώρας και όλης της γης αποτίουν ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες των εργατικών αγώνων, διατρανώνοντας για μια ακόμη φορά την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για το κτίσιμο ενός κόσμου ειρηνικού, κοινωνικά δίκαιου, για τη θέσπιση και διασφάλιση ανθρώπινων και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και θεμελιωδών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, για τους ανθρώπους του μόχθου και την κοινωνία γενικότερα.
Η εργατική Πρωτομαγιά, οι αξίες, το νόημα και ο συμβολισμός της ως ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης παραμένουν ζωντανές και επίκαιρες. 
Παρ
28
Απρ
Εικόνα tadmin

Ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη σε Κομισιόν για τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για το Αγαθονήσι.

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος υποστήριξε δημοσίως ότι το Αγαθονήσι είναι τουρκικό.

 

Σελίδες

Εγγραφή στο