Τρί
17
Οκτ
Εικόνα tadmin

Δυναμικό παρών ΠΕΔ Θεσσαλίας στην 2η Διεθνή  Έκθεση  για τον Ελληνικό  Εναλλακτικό Τουρισμό Nostos EXPO 2017

Δυναμικό παρών έδωσε η  Περιφερειακή Ένωση Δήμων  Θεσσαλίας (ΠΕΔ Θεσσαλίας)συμμετέχοντας  με 45 επιχειρηματίες  , στην 2η Διεθνή  Έκθεση  για τον Ελληνικό  Εναλλακτικό Τουρισμό Nostos EXPO 2017   που πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο 13-16/10/2017   .

Δευ
16
Οκτ
Εικόνα tadmin

Ερευνητική αποστολή μαθήτριας του 4ου ΓΕΛ στα νησιά Φερόε με το πρόγραμμα Edu Arctic

Τα Νησιά Φερόε επισκέφθηκε και εξερεύνησε για 10 μέρες τον περασμένο Αύγουστο μαθήτρια του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας, ως έπαθλο για την διάκρισή της στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό EDU ARCTIC.  Η μαθήτρια της Α’ Λυκείου Βασιλική Δεληγιώργη με ερευνητικό θέμα: «Η συμπεριφορά και η παραγωγή ορμονών του προβάτου σε σχέση με την εποχή του χρόνου» ήταν ανάμεσα στους έξι (6) νικητές του φετινού διαγωνισμού. 

Πέμ
12
Οκτ
Εικόνα tadmin

Διεξαγωγή Του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Σχολικής Ψυχολογίας

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βόλος, 19-22 Οκτωβρίου 2017

Πέμ
12
Οκτ
Εικόνα tadmin

Έναρξη νέας πολιτιστικής χρονιάς για το Κ.Ι.Λ.Ε. «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ»

Παρουσία πλήθους μελών και φίλων πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η επίσημη έναρξη της νέας πολιτιστικής χρονιάς του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ». Εκ μέρους του Δ.Σ. καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους η Πρόεδρος Βασιλική Κοζιού-Κολοφωτιά, η οποία στη σύντομη ομιλία της τόνισε τα παρακάτω:

Πέμ
12
Οκτ
Εικόνα tadmin

Στο Θέατρο Όψεις η Μουσικοθεατρική Παράσταση « Με  Αγάπη … Μάγια Μελάγια » 

Στο Θέατρο Όψεις η Μουσικοθεατρική Παράσταση

« Με  Αγάπη … Μάγια Μελάγια »  

Με την Ηθοποιό Μίνα Χειμώνα

Τετ
11
Οκτ
Εικόνα tadmin

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΤΑΒΛΙ

Η επίσημη έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου δίνεται με την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος Σύγχρονου Τάβλι (Backgammon) η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 12/10 στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ στην Καρδίτσα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα αρχίσουν στις 17.30΄ ενώ οι αγώνες στις 18.00΄

Τρί
10
Οκτ
Εικόνα tadmin

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην 15η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, θα συμμετέχει με ενιαίο περίπτερο, όπως και τα προηγούμενα έτη στην 15η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας από 13 - 17/10/2017.

Κυρ
08
Οκτ
Εικόνα tadmin

Το σκαθάρι που τρώει τα δέντρα της Βόρειας Θάσου

Ένα φλειοφάγο σκαθάρι, μαύρο ή σκούρο καφέ, μήκους 3.5 έως 5 χιλιοστών με κυλινδρικό σώμα, είναι η αιτία για την καταστροφή ενός μεγάλου τμήματος των πεύκων στη Βόρεια Θάσο, από το Ραχώνι στο Λιμένα και από κει ως την Παναγία. Πρόκεται για το Tomicus piniperda και σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις έχει καταστραφεί εξαιτίας της δράσης του, ένα τμήμα λιγότερο από το 10% των δέντρων που απονεκρώνονται και είναι αδύνατη η αντιμετώπισή του με παρασιτοκτόνες χημικές ουσίες, ραντισμούς κλπ, αφού έτσι κινδυνεύει και η παραγωγή άλλων προϊόντων στο νησί.

Παρ
06
Οκτ
Εικόνα tadmin

ΑΥΡΙΟ Η ΚΑΣΤΑΝΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΠΥΡΓΟ

Αύριο Σάββατο 07.10.2017 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, γίνεται στον Ελληνόπυργο η ‘ΚΑΣΤΑΝΟΓΙΟΡΤΗ’, η μεγάλη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Παρ
06
Οκτ
Εικόνα tadmin

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ BACKGAMMON

Η έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου για το Σύγχρονο Τάβλι (Backgammon)

Σελίδες

Εγγραφή στο