Και τώρα Σταύρος - Μάκης Παππάς Πληροφορικός,Μεταπτυχιακός φοιτητής MBA

 

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
Ο δημοκρατικός προοδευτικός χώρος από το 2012 και έπειτα είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης και πολυδιάσπασης. Από τις εκλογές του Μαΐου του 2012 και μετά είδαμε να ιδρύονται το ένα κόμμα μετά το άλλο με αναφορά στο προοδευτικό κέντρο και στην κεντροαριστερά. Όποια από αυτά κατάφεραν να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο στην πραγματικότητα δεν μπόρεσαν να συσπειρώσουν τον χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα να περιορίζονται απλώς σε μονοψήφια ποσοστά.
Σήμερα είναι ιδανική ευκαιρία για τον προοδευτικό χώρο να ενωθεί σε έναν ενιαίο φορέα. Όμως τι φορέας πρέπει να είναι αυτός; Αν προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα νέο ΠΑΣΟΚ που δεν θα λέγεται όμως ΠΑΣΟΚ, είναι δεδομένο πως θα αποτύχουμε. Δεν είναι το ζητούμενο και η υποχρέωση μας να κάνουμε μια κομματική αναπαλαίωση, αλλά να δημιουργήσουμε ένα Νέο Προοδευτικό Κίνημα βασισμένο σε αρχές και αξίες που συνάδουν με αυτές της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας, του Πολιτικού Φιλελευθερισμού και της Πολιτικής Οικολογίας. Δεν χωρά καμία αμφιβολία πως το εγχείρημα είναι δύσκολο, γι’ αυτό τον λόγο και αυτός που θα ηγηθεί του νέου σχήματος δεν μπορεί να φέρει παλαιοκομματικές αντιλήψεις παρατάσσοντας την ίδια στιγμή μια σειρά από παλαιά κομματικά στελέχη δίπλα του.
Αυτός που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα του χώρου αλλά και την είσοδο νέων προσώπων στην πολιτική ζωή είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης. Είναι αυτός που έχει θέσει ως στόχο να δημιουργήσει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής και να συμβάλλει σε μεταρρυθμίσεις που ευνοούν τις καινοτόμες ιδέες και την υγιή επιχειρηματικότητα. Αυτά φυσικά δεν μπορεί να τα πετύχει και να τα εφαρμόσει οποιοσδήποτε, πόσο μάλλον ένας άνθρωπος που είναι αγκιστρωμένος σε πολιτικές και ιδεοληψίες του προηγούμενου αιώνα.
Τον Σταύρο Θεοδωράκη τον ακολούθησα από το 2014 γιατί πιστεύω πως έχει το σθένος, αλλά και τους ανθρώπους προκειμένου να εφαρμόσει πολιτικές που ευνοούν την χώρα και τους πολίτες και όχι μια μικρή κάστα ανθρώπων του κομματικού συστήματος. Τον εμπιστεύτηκα από την αρχή και εξακολουθώ να τον εμπιστεύομαι. Έτσι λοιπόν, συντάσσομαι μαζί του και στο νέο εγχείρημα για την δημιουργία του Νέου Προοδευτικού Κινήματος. Και τώρα(ή και πάλι)Σταύρος!
 
Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%