Πέμ
15
Μαρ
Εικόνα tadmin

‘Το Δημογραφικο Ειναι Το Πρωτο Εθνικο Προβλημα’, του Δημήτρη Σιούφα πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων

Στέκομαι διαχρονικά, δίπλα στην πολύτεκνη οικογένεια, την στήριζα και την στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις και ιδέες μου.

Τετ
14
Μαρ
Εικόνα tadmin

Το τεχνολογικό χάσμα και η ριζωμένη άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Μη φοβάσαι να κάνεις ένα μεγάλο άλμα. Δεν μπορείς να περάσεις ένα χάσμα με μικρά πηδηματάκια». (David Lloyd George, 1863-1945, Βρετανός Πρωθυπουργός)

Δευ
12
Μαρ
Εικόνα tadmin

Διαδικασία Φύτευσης νέου αμπελώνα

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς ότι το αμπέλι, και ειδικά το οινοποιήσιμο, είναι μια πλήρως ελεγχόμενη καλλιέργεια, καθώς από το 1987 και μετά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω των κοινοτικών κανονισμών επιτρέπει τη φύτευση με οινοποιήσιμες ποικιλίες μόνο σε περιπτώσεις άδειας φύτευσης ή αναφύτευσης.

Πέμ
08
Μαρ
Εικόνα tadmin

Σκέψεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Οι γυναίκες στην αγορά εργασίας και η «γυάλινη οροφή»

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας                                                    
Η χρεοκοπία της χώρας μας και η παρατεταμένη οικονομική κρίση την τελευταία δεκαετία εκτόξευσε, στην αιχμή της, την ανεργία στα δυσθεώρητα ύψη του 30% επισήμως και σε πάνω από 35% ανεπίσημα. Η ανεργία των νέων ξεπέρασε κάποια στιγμή το 60% ,ενώ η ανεργία των γυναικών έφτασε περίπου το 40%. Επίσης, η μερική απασχόληση εξακολουθεί να είναι κατά πολύ υψηλότερη σε αυτές τις δυο κατηγορίες. Στην πραγματικότητα, η αγορά εργασίας διαλύθηκε πλήττοντας καίρια τους νέους και τις γυναίκες.
Τετ
07
Μαρ
Εικόνα tadmin

Άνακοίνωση Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας για την Ημέρα της Γυναίκας

8 Μάρτη 2018

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Τρί
06
Μαρ
Εικόνα tadmin

Οι γυναίκες στον Aγώνα για την Kοινωνική Aπελευθέρωση και τη Γυναικεία Χειραφέτηση

161 χρόνια έχουν περάσει από τις 8 Μάρτη του 1857, που οι γυναίκες της κλωστοϋφαντουργίας και του ιματισμού κατέβηκαν σε μαζική διαδήλωση στους δρόμους της Νέας Υόρκης ζητώντας ίσες αμοιβές με τους άνδρες και καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Η διαδήλωση πνίγηκε στο αίμα από την αστυνομία και αποτέλεσε σταθμό στην πάλη των εργατριών γυναικών και αφορμή η 8 Μάρτη να καθιερωθεί από το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα σαν Μέρα της Γυναίκας.

Πέμ
15
Φεβ
Εικόνα tadmin

ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ – ΚΕΕΛΠΝΟ - ΝOVARTIS: Είμαστε μία ωραία …ατμόσφαιρα!! (Σπύρου Ε. Λάππα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας).

«Εκείνοι που ξεχωρίζουν την πολιτική από την ηθική, ποτέ δεν θα καταλάβουν ούτε τη μία ούτε την
άλλη» (Απολλώνιος ο Ρόδιος, 3 ος π.χ. αιώνας).

Παρ
09
Φεβ
Εικόνα tadmin

Κώστας Τσιάρας: Εθνική υποχώρηση ο τεμαχισμός της διαπραγμάτευσης για το Σκοπιανό

Ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα στηρίξει καμία συμφωνία για το Σκοπιανό αν δεν υπάρχει ενιαία κυβερνητική θέση και προγενέστερη συμφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ έστειλε μέσω της κυριακάτικης εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Καρδίτσας κ. Κώστας Τσιάρας.

Παρ
09
Φεβ
Εικόνα tadmin

'9η Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας' της Χρυσούλας Κατσαβριά – Σιωροπούλου

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο

Παρ
26
Ιαν
Εικόνα tadmin

3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: “Οριστικά στο δρόμο της δίκαιης ανάπτυξης”

Τα τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να συνοψιστούν ως εξής: Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με τις ανάγκες της κοινωνίας των πολλών, με τον αγώνα για την επιβίωση της χώρας, με την ανάκαμψη της οικονομίας, που είναι πλέον γεγονός, με την επιδίωξη για τη δίκαιη ανάπτυξη και με τη γεωπολιτική αναβάθμιση της πατρίδας μας.
Πράγματι, σε αυτή την περίοδο ξεδιπλώθηκε μια απίστευτα εργώδης προσπάθεια των δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς και του λαού μας. Διαψεύσαμε όλες τις προσδοκίες του κατεστημένου, που μας ήθελε μια μικρή και γραφική αριστερή παρένθεση.  

Σελίδες

Εγγραφή στο