Παρ
11
Ιαν
Εικόνα tadmin

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ ''ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ: ΥΨΙΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ. ''

Κομφούκιου: «Ο ανώτερος άνθρωπος σκέφτεται μόνο τη δικαιοσύνη. Ο κατώτερος άνθρωπος σκέφτεται μόνο τα συμφέροντά του».
Κυρ
30
Δεκ
Εικόνα tadmin

Δημιουργικές προτάσεις για την οριστική υπέρβαση της κρίσης, προσδοκά η αγορά το 2019

 Για τις προκλήσεις του 2019 αλλά και τις προσδοκίες τους για τη νέα χρονιά μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Περιφερειακού Επιμελητηρίου Αττικής, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, και Γιώργος Καρανίκας, πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας.

Παρ
28
Δεκ
Εικόνα tadmin

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΝΩ ΑΧΕΛΩΟΥ (Του Γ. Κωτσού, προέδρου ΠΕΔ Θεσσαλίας)

Πικρή γεύση αφήνουν οι πρόσφατες εξελίξεις στα πολύπαθα έργα του Άνω Αχελώου στη Δυτική Θεσσαλία. Όπως ήταν αναμενόμενο και όπως επανειλημμένα έχουμε προειδοποιήσει η εγκατάλειψη των έργων οδήγησε σε μεγάλης κλίμακας καταρρεύσεις, αφενός σε δύο τουλάχιστον σημεία εντός της σήραγγας μεταφοράς (πλέον έχει γίνει απροσπέλαστη) αφετέρου στο πρόφραγμα της Συκιάς και στην σχεδόν φραγμένη σήραγγα στον Κουμπουργιανίτη πριν την συμβολή του με τον Αχελώο.
Κυρ
23
Δεκ
Εικόνα tadmin

Η Δημοκρατία μεταξύ της εξέλιξης και της παράδοσης Συνέντευξη του Δρ Φώτη Φυτσιλή

Δρ.  Φυτσιλή, ο μέσος πολίτης βομβαρδίζεται από ειδήσεις για την καταλυτική επίδραση που έχει η τεχνολογία στην ζωή των ανθρώπων. Πρέπει να ενθουσιαζόμαστε ή να ανησυχούμε;
«Δε θα πρωτοτυπήσω με την απάντησή μου. Η τεχνολογία είναι ανθρώπινη επινόηση και μπορεί να έχει θετικές και αρνητικές συνέπειες στην καθημερινότητά μας,  όσο και στη λειτουργία της κοινωνίας. Το ισοζύγιο συνεπώς εξαρτάται αποκλειστικώς από εμάς. Ωστόσο, αυτό είναι μια δύσκολη εξίσωση, με έντονη αντιπαράθεση και αποκλίνουσες απόψεις.

Τρί
18
Δεκ
Εικόνα tadmin

ΣΕΒΟΜΑΙ - ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΩ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ. Του Φώτη Αλεξάκου Δημάρχου Καρδίτσας

Σε λίγο καιρό θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας να τεθεί σε εφαρμογή στον Δήμο ο αντικαπνιστικός νόμος.

Τρί
18
Δεκ
Εικόνα tadmin

Παναγιώτα Βράντζα για την Κοινή Αγροτική Πολιτική

Η κοινή αγροτική πολιτική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πολιτική επιδοτήσεων.
Πολύ σύντομα, από την έναρξη της εφαρμογής της ΚΑΠ, αναγορεύτηκε ως το μείζον, ο τρόπος κατανομής και οι δικαιούχοι των χρημάτων, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις πολιτικές και παραγωγικές στοχεύσεις.
Έτσι στην χώρα μας,  από τη μία οι αγρότες ξαφνικά και χωρίς άγχος, άρχισαν να εισπράττουν «ξεκούραστα» λεφτά. Από  την άλλη, ο πρωτογενής τομέας της χώρας, άρχισε να φθίνει σταθερά και επικίνδυνα από τις αρχές της δεκαετίας του ’80  και συνεχίζει.
Προφανώς οι πόροι μέσω της κοινής αγροτικής πολιτικής αποτέλεσαν ένα σημαντικό εργαλείο και σίγουρα υπήρξαν θετικά αποτελέσματα. Κατά την άποψή μου όμως, τελικά το ισοζύγιο είναι αρνητικό.
 
Το μεγάλο όφελος των ευρωπαϊκών αγροτικών επιδοτήσεων, ήταν η αύξηση του αγροτικού εισοδήματος. Γεγονός που οδήγησε στη συνολική άνοδο του βιοτικού επιπέδου ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού και η εν γένει ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.
Τρί
11
Δεκ
Εικόνα tadmin

Η ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΥΠΟΛΗ Του Φώτη Αλεξάκου Δημάρχου Καρδίτσας

Η περίοδος των γιορτών στην Καρδίτσα δεν θα είναι ποτέ πια ίδια. Εδώ και 4 χρόνια ήρθε να την αλλάξει και να της δώσει πνοή, άρωμα Χριστουγέννων, λάμψη και φαντασία, η Παυσιλυπούπολη.

Δευ
03
Δεκ
Εικόνα tadmin

Η ειδική αγωγή βάση μιας πραγματικά βιώσιμης ανάπτυξης για όλους, μαζί με όλους!

Στις 3 του Δεκέμβρη κάθε χρόνο από το 1992, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. Γιορτάζουμε ουσιαστικά τη στιγμή που η ανθρωπότητα αποκατέστησε επίσημα σε ένα θεσμικό πλαίσιο διεθνών διακηρύξεων, τη σχέση της με ένα ευάλωτο και καταπιεσμένο κοινωνικό σύνολο: τα άτομα με αναπηρία.
 
Αποκατέστησε δηλαδή τον ανθρωπιστικό της προσανατολισμό, την ανθρωπιά της, πολεμώντας την αδιαφορία που έδειξε για αιώνες σε πολίτες που δεν πληρούσαν τα «αποδεκτά» ή «επαρκή» φυσικά, συναισθηματικά ή νοητικά χαρακτηριστικά.
 
Η θέσπιση αυτής της ημέρας από τα Ενωμένα Έθνη μόνο τυπική δεν είναι. Η προσχώρηση των κρατών στην διακήρυξη για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, ήταν στην πράξη η  αναγνώριση της πολιτικής και θεσμικής ευθύνης για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων τους, που συχνά στερούνται. Ήταν η αναγκαία προϋπόθεση ώστε να μπορούμε να μιλάμε για τον πολιτισμικό προσανατολισμό των σύγχρονων κοινωνιών. 
 
Τετ
28
Νοε
Εικόνα tadmin

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Του Φώτη Αλεξάκου Δημάρχου Καρδίτσας

Με προσήλωση στο στόχο, αξιοποίηση κάθε προγράμματος και με την συνεργασία των εργαζομένων μας και ιδιωτών μελετητών, πετύχαμε να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα υποδομών από καταβολής Δήμου Καρδίτσας, με έργα εξασφαλισμένων πιστώσεων που ξεπερνούν τα 40.000.000 €.  

Σελίδες

Εγγραφή στο