Σάβ
22
Σεπ
Εικόνα tadmin

Πρεμιέρα στην Α Τοπικού της ΕΠΣΚ

Πρεμιέρα σήμερα για την νεα αγωνιστική στην Α τοπικού και το ντέρμπι ήταν στην Φαναρίου, με τον Αστέρα να παίρνει με 2-1 μια δυνατή αναμέτρηση.
Ο Αστέρας άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς στο πρώτο δεκάλεπτο με τον ..να κάνει το 1-0 , και ο ΑΟΚ να αντιδρά άμεσα με την συνεργασία Παρθένη Τζερτζελά και τον τελευταίο να κάνει 1-1.

Σάβ
22
Σεπ
Εικόνα tadmin

Στο επίκεντρο του οικολογικού ενδιαφέροντος η Καρδίτσα

Με πολύ μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η 18η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που διοργανώνει, στο άλσος του Παυσιλύπου, η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής) σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας Α.Ε., το Κέντρο Εκπαίδευσης Αειφορίας Μουζακίου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και τον Φυσιολατρικό Όμιλο Καρδίτσας.

Σάβ
22
Σεπ
Εικόνα tadmin

Β. Κόκκαλης: «Πρώτη προτεραιότητα, να επενδύσουμε στην ηλικιακή ανανέωση και αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα».

Στη Λειβαδιά στο 25ο Συνέδριο Νέων Αγροτών, μίλησε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης. Παράλληλα με το συνέδριο, διεξάγεται και το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γεωργίας–Κτηνοτροφίας, Agrofest που συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Βοιωτίας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Ο Β. Κόκκαλης περιηγήθηκε στα περίπτερα αγροτικών προϊόντων απ’ όλη τη χώρα και συνομίλησε με παραγωγούς, επιχειρηματίες, μεταποιητές, βιοτέχνες, αλλά και επιστήμονες, που παρουσιάζουν καινοτόμα εργαλεία και εφόδια.
Ακολουθεί η ομιλία του Υφυπουργού.
Κυρίες και Κύριοι,
Σάβ
22
Σεπ
Εικόνα tadmin

Επιταχύνονται οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), με τη συμμετοχή του Υπουργού, Γιώργου Σταθάκη, της γενικής γραμματέως Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ρένας Κλαμπατσέα, του ειδικού γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του ΥΠΕΝ, Δημήτρη Δερματά, του προέδρου του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, Γιώργου Πατρίκιου και των συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων όλης της χώρας.
Σάβ
22
Σεπ
Εικόνα tadmin

Όσο περισσότερο μιλάει ο κ. Μητσοτάκης τόσο το χειρότερο για τον ίδιο και το κόμμα του

Μετά την ομιλία στο Βελλίδειο και την συνέντευξη τύπου το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο κ. Μητσοτάκης δεν άφησε καμία αμφιβολία για το αντικοινωνικό και νεοφιλελεύθερο σχέδιό του. Δεν θα σταθούμε στο ότι, θα υπονομεύσει εργασιακά δικαιώματα και την εργατική νομοθεσία, αφού τα θεωρεί προαιρετικά, ενώ κεντρική του θέση είναι μόνο τα κίνητρα προς τους επιχειρηματίες, ότι σκοπεύει να εφαρμόσει τη  μείωση του αφορολόγητου που ζήτησε το ΔΝΤ για το 2020, ότι σκοπεύει να  αμνηστεύσει τους φοροφυγάδες δεσμευόμενος ότι θα διαγράψει τα χρέη τους, ώστε να μπορέσει να σβήσει και τα θαλασσοδάνεια μισού δισ. ευρώ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ότι σκοπεύει να αφήσει στον αέρα 1,5 εκατ. συνταξιούχους, αφού επέμεινε στη θέση του για το ασφαλιστικό Πινοσέτ.
Σάβ
22
Σεπ
Εικόνα tadmin

Σχολικά γεύματα σε 954 Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2018-19

Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων έχουν εκφράσει ποικιλοτρόπως τη βούλησή τους να ενισχύσουν τους μαθητές.
 
Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» για το σχολικό έτος 2018-19 απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών 954 Δημοτικών Σχολείων και αφορά 153.367 μαθητές, ενώ παράλληλα γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες ώστε το πρόγραμμα να συνεχισθεί και το επόμενο διδακτικό έτος 2019-2020.
 
Το πρόγραμμα στοχεύει αφενός στην αντιμετώπιση όσο είναι δυνατόν των αναγκών σίτισης των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και αφετέρου στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην αποτροπή φαινόμενων σχολικής διαρροής. Το σχολείο αποτελεί βασικό πεδίο εφαρμογής τέτοιου είδους δράσεων, λόγω του εκπαιδευτικού, παιδαγωγικού και ευρύτερα κοινωνικού του ρόλου.
 
Σάβ
22
Σεπ
Εικόνα tadmin

«ΦιλόΔημος»: Αύξηση κατά 250 εκατ. ευρώ για έργα Ύδρευσης & Αποχέτευσης

Ειδικότερα, στην Πρόσκληση «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση», προστίθενται 100 εκατ. Ευρώ, αυξάνοντας έτσι το σύνολο των διαθέσιμων πόρων από 200 εκατ. ευρώ σε 300 εκατ. Ευρώ. Χρηματοδοτούνται, μεταξύ άλλων,  αντικαταστάσεις παλαιών δικτύων ύδρευσης, προμήθειες εξοπλισμού για τον εντοπισμό και τη μείωση των διαρροών, εξωτερικά υδραγωγεία, έργα καθαρισμού νερού, αφαλατώσεις, δεξαμενές και αντλιοστάσια νερού.

Παρ
21
Σεπ
Εικόνα tadmin

Άνοιξε τις πύλες η 18η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: Με συνεργασίες και συνέργειες έχουμε καταστήσει τη Περιφέρεια Θεσσαλίας  στις πιο «πράσινες» περιφέρειες της χώρας

Παρ
21
Σεπ
Εικόνα tadmin

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»

Το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκηρύσσει για το ακαδ. έτος 2018-2019 Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης με τίτλο:

Παρ
21
Σεπ
Εικόνα tadmin

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση της απασχόλησης

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση επιχειρήσεων για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης. 

Σελίδες

Εγγραφή στο