Παρ
23
Μαρ
Εικόνα tadmin

Ενεργοποιείται εκ νέου η ηλεκτρονική πλατφόρμα υπαγωγής στο πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ"

Στις 14:00 της Παρασκευής ενεργοποιείται εκ νέου η ηλεκτρονική πλατφόρμα υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι έχουν εγγραφεί στο σύστημα αλλά δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής αίτησης.
Υπενθυμίζεται ότι χθες και αφού οριστικοποιήθηκαν 12.338 αιτήσεις, εξαντλήθηκαν τα 120,7 εκατ. ευρώ που μέχρι τότε διέθετε το Ταμείο Άμεσης Ενίσχυσης. Στη συνέχεια πρωτοκολλήθηκαν περίπου 3.500 επιλαχούσες αιτήσεις ενώ περί των 8.000 χρηστών έχουν ξεκινήσει αλλά δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής αίτησης. Με τον διπλασιασμό των πόρων του προγράμματος, που ανακοινώθηκε χθες, θα καλυφθούν οι αιτήσεις όλων αυτών των επιλαχόντων.
Τετ
21
Μαρ
Εικόνα tadmin

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΡΜΟΥΣΗ

 Στην Καρδιτσα θα βρίσκετε ο Γενικος Γραμματέας Διαχείρισης Φώτης Κουρμούσης όπου σε ειδική ημερίδα που διοργανώνει το ΕΒΕ θα υπάρξει ενημέρωση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.
Η ειδική εκδήλωση και ενημέρωση θα γίνει την Δευτέρα 26 Μαρτίου στην αίθουσα του ΕΒΕ στις 13.30
Σάβ
17
Μαρ
Εικόνα tadmin

Σημαντικά βήματα εμπρός για τα αδέσποτα από την Ελληνική νομοθεσία.Σημαντικη κ πρωτοποριακή η στάση του Δήμου Καρδίτσας

Aρχισε η ενημέρωση και των αρμοδίων δικαστικών αρχών για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα και για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής για το θλιβερό αυτό πλέον κοινωνικό φαινόμενο.
Η προσαρμογή της νομοθεσίας στην Ελληνική επικράτεια για ζώα συντροφιάς και αδέσποτα και η η θέσπιση αυστηρού νομοθετικού πλαισίου βρίσκει τον Δήμο Καρδίτσας καλά οργανωμένο στο πρόβλημα.
Ήδη οι ποινές που έγιναν γνωστές στην κοινή γνώμη λειτουργούν ως μέρος της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης πάνω στην κακοποίηση και εγκατάλειψη  των ζώων.
Η εισαγγελέας Καρδίτσας ζήτησε ενημέρωση από τον Δήμο Καρδίτσας τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους κτηνιάτρους, του φιλοζωικού ομίλου, και του νοσοκομείου Καρδίτσας.
Η ενημέρωση περιείχε αυτά που κατά καιρούς έγιναν γνωστά στην κοινή γνώμη.
Πέμ
15
Μαρ
Εικόνα tadmin

Συνάντηση μελισσοκόμων με τον Ε. Αποστόλου

Συνάντηση με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου την Πέμπτη 15/3/2018 είχαν ο πρόεδρος του μελισσοκομικού συλλόγου Καρδίτσας Αρης Γαλιατσάτος και ο μαθηματικός-μελισσοκόμος και επιμορφωτής μελισσοκομίας Αλέξανδρος Γκουσιάρης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Καρδίτσα μαζί με τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής και ενημέρωσης Νίκο Παππά για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου του και του πανεπιστημίου Θεσσαλίας που αφορά την γεωργία ακριβείας και την χρήση νέων τεχνολογιών.

Τετ
14
Μαρ
Εικόνα tadmin

Χρηματοδοτήσεις για εξοπλισμό ΤΠΕ στην εκπαίδευση και εργαστηριακό εξοπλισμό των ΕΠΑΛ και ΙΕΚ μέσω ΕΣΠΑ 5,5 εκ στο ΠΕΠ Θεσσαλίας

Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ - Τομέα Παιδείας ανακοινώνει ότι έχουν εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις ύψους  68.651.000,00 για προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ΤΠΕ στην εκπαίδευση και προμήθεια και εγκατάσταση εργαστηριακού εξοπλισμού των ΕΠΑΛ και ΙΕΚ. ( Τα 47.191.000,00€ θα διατεθούν για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ΤΠΕ στην εκπαίδευση και τα 21.460.000,00€ θα διατεθούν για την προμήθεια και εγκατάσταση εργαστηριακού εξοπλισμού των ΕΠΑΛ και ΙΕΚ).
Οι σχολικές μονάδες που θα επωφεληθούν ανέρχονται σε 9.328, σύμφωνα με την καταγραφή αναγκών που έχει αποτυπωθεί από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Ο εξοπλισμός ΤΠΕ περιλαμβάνει ενδεικτικά σταθερούς και φορητούς Η/Υ, εκτυπωτές, βιντεοπροβολείς, διαδραστικά συστήματα, σετ Ρομποτικής και λοιπό περιφερειακό εξοπλισμό.
Τρί
13
Μαρ
Εικόνα tadmin

Χλευάζουμε τις αρένες της Ρώμης, και κάθε Κυριακή κυλάμε όπως η βενζίνη προς την φωτιά

Ουδέν καλό αμιγές κακού μπορείς να πεις για τα πρόσφατα γεγονότα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Η απόφαση της κυβέρνησης δίνει το έναυσμα για να περάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε νέα εποχή. Και από ότι φαίνετε δεν είναι πλέον μόνο λόγια. Για πρώτη φορά UEFA  FIFA συμφωνούν με το Ελληνικό κράτος.

Κυρ
11
Μαρ
Εικόνα tadmin

Οι κούρσες της Μαρέβα με την Taxibeat

Οι ηχηρές αποκαλύψεις για τις διασυνδέσεις της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη με τις δραστηριότητες της ιδιωτικής επιχείρησης TaxiBeat, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Νέα Σελίδα», έχουν εγείρει σφοδρές αντιδράσεις και ερωτηματικά.

Πέμ
01
Μαρ
Εικόνα tadmin

Με email οι γονείς θα μαθαίνουν τις απουσίες των μαθητών

Πώς θα λειτουργεί η αποστολή e-mail στους γονείς για τις απουσίες των μαθητών

 
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool, στο πλαίσιο της λειτουργικής αναβάθμισης των υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της μείωσης του λειτουργικού κόστους των σχολικών μονάδων, προχωρά στην υλοποίηση της ηλεκτρονικής αποστολής των ειδοποιητηρίων απουσιών των μαθητών στους γονείς/κηδεμόνες αυτών. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι καθαρά προαιρετική, αξιοποιήσιμη από τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων της χώρας, οι οποίοι είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τη συλλογή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων επικοινωνίας των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών τους, κατόπιν συναίνεσης αυτών.
Τρί
27
Φεβ
Εικόνα tadmin

Απάντηση Υπεράσπισης των Δικαστών στην λογική να αφαιρεθεί η Νοβαρτις απο το ''Διαφθοράς''

Η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με σημερινή μακροσκελή ανακοίνωσή της απαντά στη χθεσινή δήλωση των πέντε μελών της εν λόγω Ένωσης -εκ των οποίων δύο είναι μέλη της μειοψηφίας της διοίκησης της ΕΔΕ- τα οποία τάχθηκαν υπέρ της παραμονής της υπόθεσης της Νovartis στους ανακριτές διαφθοράς.

Στην ανακοίνωσή της η πλειοψηφία της ΕΔΕ υποστηρίζει ότι οι πέντε συνάδελφοι τους που εξέδωσαν χθες τη σχετική ανακοίνωση, αποτελούν «τον κορμό της ομάδας της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου και νυν νομικής συμβούλου του πρωθυπουργού, κ. Θάνου». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση γνωρίζουν από καιρό το ρόλο των πέντε συγκεκριμένων δικαστών οι οποίοι «σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας και θράσους στράφηκαν άλλη μια φορά εναντίον της Ένωσης και των 3.000 δικαστών και εισαγγελέων».

Κυρ
25
Φεβ
Εικόνα tadmin

Ο πλειστηριασμός ήταν βίλας για χρέη 2,5 εκ. ευρώ – Απέξω η Ζωή φώναζε πως ήταν σπιτάκι για 40.000 ευρώ (βίντεο)

Τη δική της απάντηση για την εισβολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο συμβολαιογραφικό της γραφείο έδωσε η συμβολαιογράφος Στέλλα Δημητρέλου.


Κατέγραψε μάλιστα την «επίσκεψή» της αυτή σε βίντεο, το οποίο δημοσίευσε στην ιστοσελίδα freedomtv, σημειώνοντας:Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή σε ένα παραλήρημα δημαγωγίας η πρώην Πρόεδρος της Βουλής βρέθηκε σε συμβολαιογραφικό γραφείο και έκανε… μπούλινγκ στην συμβολαιογράφο και σε συνεργάτες της, σχετικά με την διαδικασία που επρόκειτο να ακολουθηθεί.

«Ορίστε τα πρόσωπά αυτών που θέλουν να μας πάρουν τα σπίτια, πίσω από κλειστές πόρτες, με την προστασία της Κυβέρνησης και ολόκληρου του πολιτικού συστήματος».

Σελίδες

Εγγραφή στο