Παρ
16
Νοε
Εικόνα tadmin

Ευρωπαϊκή προβολή για τη λίμνη Κάρλα

Μέσω της Καμπάνιας Επικοινωνίας «EU Delivers in the regions», στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αναδείξει τα έργα που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από την ΕΕ
 
Κώστας Αγοραστός: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αφήνει το αποτύπωμα της στρατηγικής και της αποτελεσματικότητας»
 
 
 
 
Μια ακόμη ευρωπαϊκή διάκριση έλαβε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το έργο της επαναδημιουργίας της Λίμνης Κάρλας καθώς επιλέχτηκε ως ένα από τα έργα που θα προβληθούν μέσω της καμπάνιας με τίτλο «EU delivers in the regions» που θα «τρέξει» τον Δεκέμβριο του 2018 ως τα τέλη του 2019.
 
Στόχος της καμπάνιας είναι να αναδείξει πόσο σημαντικές είναι οι δράσεις που χρηματοδοτεί η Ε.Ε. για την ανάπτυξη και ενίσχυση των Περιφερειών, ενώ επιδίωξη της Επιτροπής είναι η καμπάνια αυτή να συνδεθεί όπου είναι δυνατόν με τοπικές καμπάνιες επικοινωνίας ή άλλες δράσεις προβολής έργων των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.
 
Παρ
16
Νοε
Εικόνα tadmin

Ενεργοποίηση ΚΤΥΠ ΑΕ για ΓΝ Καρδίτσας και Άμφισσας

Για την ενεργοποίηση της ΚΤΥΠ ΑΕ, προκειμένου να επιλυθούν τα χρόνια και πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Γενικά Νοσοκομεία Καρδίτσας και Άμφισσας, δεσμεύτηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Ιωάννης Χαρωνίτης, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της εταιρείας, την Πέμπτη 15/11/2018.

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος οι εκπρόσωποι των διοικήσεων των δυο νοσοκομείων, τα οποία επί χρόνια αντιμετωπίζουν κτιριακά προβλήματα, καθώς και σημαντικές ελλείψεις σε απαραίτητο εξοπλισμό. Παρά τις κινητοποιήσεις των τοπικών φορέων έως τώρα δεν δόθηκε λύση.

Παρ
16
Νοε
Εικόνα tadmin

Τα πρώτα χιόνια και στα ορεινά του Ν. Καρδίτσας

Την πρώτη επίσκεψη του χιονιά φωτογράφησαν σήμερα πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων Η φωτογραφία είναι από την Αργιθέα όπου έπεσε και η μεγάλη ποσότητα χιονιού ενώ λιγότερο χιόνι έπεσε σε χαμηλότερο υψόμετρο σον ορεινό όγκο.
Το κρύο συνόδευε την χιονόπτωση με την θερμοκρασία να σημειώνετε σε κανονικά επίπεδα για την εποχή
Παρ
16
Νοε
Εικόνα tadmin

Επιχειρηματικές προοπτικές και την καινοτομία στην Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την σημαντική παρουσία των Η.Π.Α. ως τιμώμενης χώρας στην 83η Δ.Ε.Θ. τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μία διαφορετική εκδήλωση πραγματοποίησε το Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη και το Ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο , που αφορούσε τις επιχειρηματικές προοπτικές και την καινοτομία στην Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την σημαντική παρουσία των Η.Π.Α. ως τιμώμενης χώρας στην 83η Δ.Ε.Θ. τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 Oμιλητές στην εκδήλωση ήταν οι:

Gregory W. Pfleger, Jr., Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, ο Chip Laitinen, Οικονομικός Ακόλουθος της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος, από την Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και CEO της FORESIGHT και ο Ιωάννης Χουντής, Πρόεδρος του ΚΕ.ΑΣ.Μ.

Πέμ
15
Νοε
Εικόνα tadmin

«Η διατροφική αξία του κρέατος και η θέση του στη σύγχρονη κοινωνία»

Ενδιαφέρουσες αλλά και εμπεριστατωμένες απαντήσεις σε όσους πιστεύουν ότι το κρέας δεν έχει θέση στη σύγχρονη διατροφή επιχείρησε να δώσει η ημερίδα που διοργάνωσε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος – ΕΔΟΚ το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Η ημερίδα είχε τον τίτλο «Η διατροφική αξία του κρέατος και η θέση του στη σύγχρονη κοινωνία» και ένα από τα βασικά συμπεράσματα ήταν ότι τα περισσότερα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται υπέρ μιας αποκλειστικά χορτοφαγικής δίαιτας και εναντίον του κρέατος, στηρίζονται σε απλουστεύσεις που οδηγούν σε παραποίηση της αλήθειας και παραπληροφόρηση του καταναλωτικού κοινού.

Σε σχετική ανακοίνωση οι διοργανωτές της ημερίδας αναφέρουν:

Πέμ
15
Νοε
Εικόνα tadmin

Με φανέλα «Αντετοκούνμπο» ο Αλέξης Τσίπρας

Το δικό του μήνυμα στήριξης στον Θανάση Αντετοκούνμπο και την οικογένεια του, μετά την πρόσφατη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε, για την οποία υπήρξε νωρίτερα τοποθέτηση του αδερφού του, Γιάννη Αντετοκούνμπο, έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε έναν ιδιαίτερο τρόπο για να το κάνει. Με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Instagram, «ανέβασε» φωτογραφία του, στην οποία φοράει τη γαλανόλευκη φανέλα «Αντετοκούνμπο». «Σεβασμός και περηφάνια για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν εδώ και έκαναν την Ελλάδα, δική τους πατρίδα. Καμία ανοχή στον ρατσισμό και το μίσος», υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας.

Μάλιστα, στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός έχει κάνει «tag» τα τέσσερα αδέρφια Αντετοκούνμπο, Θανάση, Γιάννη, Κώστας και Αλέξανδρο.

Τετ
14
Νοε
Εικόνα tadmin

ΥΠΟΙΚ: Πρωτογενές πλεόνασμα- ρεκόρ 6,46 δισ ευρώ το 10μηνο. Σημαντική υπέρβαση του στόχου του προϋπολογισμού

Σημαντική υπέρβαση παρουσιάζει το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού το δεκάμηνο Ιανουάριος- Οκτώβριος 2018 καθώς ανήλθε στο ποσό των 6,46 δια. ευρώ έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,584 δισ. ευρώ. Την ίδια περίοδο πέρυσι το πρωτογενές πλεόνασμα ανέρχονταν σε 5,33 δισ. ευρώ.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία εξέλιξης του προϋπολογισμού που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποτυπώνοντας τη θετική πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών, ενώ προεξοφλούν την υπέρβαση στο τέλος του έτους του στόχου του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Δευ
12
Νοε
Εικόνα tadmin

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα, διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων των δύο πλευρών σχετικά με τους φιλόδοξους στόχους του μακροχρόνιου εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού, καθώς και τα μέτρα πολιτικής με τα οποία προβλέπεται να επιτευχθεί η μεγαλύτερη συμμετοχή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο εγχώριο ενεργειακό μείγμα.   
Συζητήθηκαν επίσης, οι θεσμικές παρεμβάσεις που προωθεί η κυβέρνηση στην κατεύθυνση του μετασχηματισμού του ενεργειακού συστήματος, όπως είναι η αναθεώρηση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου των ΑΠΕ, με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον.
Τέλος, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στον εκσυγχρονισμό του αδειοδοτικού πλαισίου των ΑΠΕ, καθώς και θέματα τεχνολογικής αιχμής, όπως είναι η αποθήκευση ενέργειας, οι διασυνδέσεις κ.ά.
Δευ
12
Νοε
Εικόνα tadmin

Μαξίμου για δημοσιεύματα στα Νεα.Απο επιτυχία σε επιτυχία στα Fake ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη

Από επιτυχία σε επιτυχία βαδίζει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη.
Μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε να διαψευσθεί κατηγορηματικά τόσο από το Πατριαρχείο για τους δήθεν διαλόγους του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Υπουργό Παιδείας, όσο και από τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, που χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδό τους για τις συντάξεις «αποκύημα φαντασίας».
Προτείνουμε να αλλάξουν τον τίτλο τους από τα Νέα σε Fake Νέα.
Παρ
09
Νοε
Εικόνα tadmin

Ν. Παππάς: Τον κ. Μητσοτάκη δεν τον ενοχλεί το μεγάλο, αλλά το κοινωνικό κράτος

«Τον κ. Μητσοτάκη δεν τον ενοχλούσε ποτέ το μεγάλο κράτος. Αυτό που έδινε μεγάλες συμβάσεις σε Novartis και Siemens. Αυτό των εργολάβων καθαριότητας. Τον ενοχλεί το κοινωνικό κράτος, το κράτος της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών σε Υγεία και Παιδεία. Προφανές.». Αυτό ανέφερε σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Σελίδες

Εγγραφή στο