Σάβ
22
Σεπ
Εικόνα tadmin

Ανοιχτή Επιστολή του Ομότιμου Καθηγητή κ. ΙΩΑΝΝΗ Α. ΚΑΚΑΡΑ προς τον αξιότιμο κο. Υπουργό Παιδείας, για το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου - Επίπλου

Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου – Όταν με πολλή δουλειά έχεις ιδρύσει ένα πετυχημένο Τμήμα, δεν το καταργείς, ούτε το συγχωνεύεις με άλλο διαφορετικό.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ, σας υποβάλλω την παρούσα επιστολή μου με την ιδιότητα του Ομότιμου Καθηγητή ΤΕΙ και «ιδρυτή του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου στην Καρδίτσα: είχα την ιδέα απο πολλά χρόνια, συνέταξα τη μελέτη και επί 10 χρόνια το δημιουργήσαμε με τους Συνεργάτες μου».
Παρ
21
Σεπ
Εικόνα tadmin

Επεμβαίνουμε στο περιβάλλον, και σε οικοσυστήματα, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη την επιστήμη της <<εμπειρίας>>

To θεμα διαχείρισης του ζωικού κεφαλαίου στην χώρα μας εχει εχθρό τον πολιτισμό που εχει γαλουχηθεί εδώ και δεκαετίες.
Βλέπουμε την κακομεταχείριση και την κακοποίηση να παίρνει διαστάσεις γιατί πλέον το πρόβλημα, που υπήρχε ,έχει έρθει στην επιφάνεια από τα κοινωνικά δίκτυα.
Υπήρχε η κακομεταχείριση ,αλλά δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα. Το καινούργιο που προστέθηκε είναι και  η αυστηρή νομοθεσία και η ποινική αντιμετώπιση του θέματος.

Πέμ
20
Σεπ
Εικόνα tadmin

Η κακοποίηση των ζώων δεν είναι ανεκτή για την δημοκρατία και τον πολιτισμό μας

Η κακοποίηση ζώων ταυτίζεται με την κακοποίηση στον άνθρωπο και κυρίως στα παιδιά, αλλά και με την βίαιη επιβολή ισχύος προς τον αδύναμο και τον διαφορετικό, υπογράμμισε η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη σε ομιλία της κατά την έναρξη ημερίδας της ΕΛΑΣ για την προστασία των ζώων, στέλνοντας ταυτόχρονα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η υπουργός, τόνισε ότι «έχουμε κοινωνική και πολιτική υποχρέωση να διαπαιδαγωγήσουμε και να διαπαιδαγωγηθούμε στην κατεύθυνση πως η κακοποίηση των ζώων εμπεριέχει ταπεινά κι αποτρόπαια χαρακτηριστικά, που δεν είναι συμβατά και ανεκτά για τη δημοκρατία και τον πολιτισμό μας». Την ίδια θέση διατύπωσε και η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα, η οποία τόνισε ότι η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τα ζώα και αναφέρθηκε στο έργο της Αστυνομίας υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι μόνο κατασταλτικό, αλλά έχει ως σκοπό την προστασία όλων και φυσικά και των ζώων.

Τετ
19
Σεπ
Εικόνα tadmin

Υπ. Οικονομικών: Aυθαίρετα συμπεράσματα ότι εκχωρούνται «εν κρυπτώ» δημόσιοι χώροι στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας

Δημοσιεύματα αναφερόμενα στην υπουργική απόφαση ΦΕΚ 2320/Β'/19.6.2018 «συνάγουν με τρόπο αυθαίρετο ότι εκχωρούνται "εν κρυπτώ" δημόσιοι χώροι, κτίρια, πλατείες, αλσύλλια, περιουσίες ιδιωτών κλπ. στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ)» τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνονται αναλυτικά τα εξής:

«- Η υπουργική απόφαση για τη μεταφορά των ακινήτων ήταν ένα από τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης. Συγκεκριμένα στο 75ο προαπαιτούμενο αναφέρει την υποχρέωση μεταφοράς επιπλέον ακινήτων στην ΕΤΑΔ για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και του προγράμματος.

Παρ
14
Σεπ
Εικόνα tadmin

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές 3,7 εκατ. ευρώ για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και αναδιαρθρώσεις αμπελώνων

Σχεδόν 3,7 εκατ. ευρώ πλήρωσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός, στις 13/09/2018 κατέβαλε στους λογαριασμούς 14.794 δικαιούχων, το ποσό των 3.677.022,45. Οι πληρωμές αφορούν κυρίως τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και τις αναδιαρθρώσεις αμπελώνων.
Τετ
12
Σεπ
Εικόνα tadmin

Ως ύποπτοι διάπραξης κακουργήματος καλούνται τραπεζικά και κομματικά στελέχη για την δανειοδότηση σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ

Στην τελική ευθεία περνά η μεγάλη έρευνα των οικονομικών Εισαγγελέων για "επισφαλή δάνεια" που έλαβαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ, μέχρι και το 2012 με την κλήστευση ως υπόπτων για την διάπραξη κακουργήματος τόσο πρώην εκπροσώπων των δανειοδοτηθέντων όσο και τραπεζικών στελεχών.

Οι Εισαγγελείς έχουν ήδη στείλει κλήσεις για ανωμοτί καταθέσεις σε συνολικά 50 τραπεζικά στελέχη, που κατά την επίμαχη περίοδο εργάζονταν στην Εθνική Τράπεζα και στην Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι έχουν λάβει την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη του αδικήματος της κακουργηματικής απιστίας.

Τρί
11
Σεπ
Εικόνα tadmin

O Σπύρος Λάππας πρόεδρος στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής

Σήμερα, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, συνεδρίασε η Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, με αποκλειστικό θέμα την εκλογή προέδρου της Επιτροπής.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής εκλέχθηκε Πρόεδρος αυτής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λάππας Σπυρίδων , ο οποίος αναμένεται να προεδρεύσει σε όλες τις συνεδριάσεις της επιτροπής δημόσιας διοίκησης, δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης, το επόμενο διάστημα στο τρίτο τμήμα της Βουλής.

Παρ
07
Σεπ
Εικόνα tadmin

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ Α'ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Γ' ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Δ.ΙΕΚ ΓΕΝ. ΝΟΣ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ,

ΜΕΧΡΙ  ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   14 /9/2018
 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ έχουν οι  απόφοιτοι  ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ, Ε.ΠΑΛ, ΕΠΑ.Σ, ΤΕΕ Β΄ΚΥΚΛΟΥ, ΤΕΛ, ανεξαρτήτως ηλικίας.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ κατάταξης έχουν οι πτυχιούχοι -απόφοιτοι ΕΠΑΣ , ΕΠΑ.Λ.,ΤΕΕΒ'ΚΥΚΛΟΥ, ΤΕΛ εξειδίκευση ΕΠΛ., ΙΕΚ συναφών ειδικοτήτων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΕΚ ΤΟΥ Γ.Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ από προσωπικό με την απαιτούμενη επιστημονική κατάρτιση.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την επιλογή των υποψηφίων καταρτιζομένων στο Δ. Ι.Ε.Κ. του Γ. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, Ειδικότητας:
 “ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ”
Είναι στην ιστοσελίδα του Δ.ΙΕΚ.Γ.Ν.ΚΑΡΔΙΤΑΣ
 
Πέμ
06
Σεπ
Εικόνα tadmin

Με την αδειοδότηση διασφαλίζονται 2.000 θέσεις εργασίας στα κανάλια

Ιστορική χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στην ΕΡΤ αναφορικά με την ανακοίνωση της λίστας των τελικών δικαιούχων τηλεοπτικών αδειών, σταθμών εθνικής εμβέλειας από το ΕΣΡ.

Με την ανακοίνωση αυτή είπε ο κ. Κρέτσος έλαβε τέλος μία 30χρονη περίοδος ανομίας στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας.

Είπε ακόμα ότι επιβεβαιώθηκε πλήρως η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, επισημαίνοντας ότι εάν η διαδικασία αδειοδότησης είχε ολοκληρωθεί το 2016 τώρα ενδεχομένως να προχωρούσε η αδειοδότηση και άλλων τηλεοπτικών σταθμών, καθώς τότε είχε προκηρύξει για τη χορήγηση αδειών σε μία από τις 7 κατηγορίες που προβλέπει ο νόμος.

Τετ
05
Σεπ
Εικόνα tadmin

Τοποθέτηση του Νικόλαου Γανιά για την επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου

Η 3η Σεπτεμβρίου 1974 είναι η ημερομηνία που έχει στιγματίσει την πολιτική σκηνή του τόπου, καθώς είναι συνυφασμένη με τη στιγμή που ο Ανδρέας Παπανδρέου ιδρύει ένα νέο κόμμα, το ΠΑ.ΣΟ.Κ., και παρουσιάζει τις βασικές αρχές του. Ποιος να το περίμενε ότι αυτές οι βασικές αρχές θα ήταν τόσο επίκαιρες και στις μέρες μας.
Το κεντρικό σύνθημα που αναφέρεται στη διακήρυξη και καθορίζει τις αρχές του νέου κόμματος, ήταν το τετράπτυχο «Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση - Δημοκρατία». Ο «βασικός κυριαρχικός στόχος του Κινήματος είναι η δημιουργία μιας πολιτείας απαλλαγμένης από ξένο έλεγχο ή επεμβάσεις, πολιτείας απαλλαγμένης από έλεγχο ή επιρροή της οικονομικής ολιγαρχίας».

Σελίδες

Εγγραφή στο