Τρί
15
Ιαν
Εικόνα tadmin

Παρουσίαση του βιβλίου «Ένα αλλιώτικο σπίτι… σαν παραμύθι!» της Μαρίας Αράπκουλε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Ένα αλλιώτικο σπίτι…σαν παραμύθι!» της Μαρίας Αράπκουλε διοργανώνεται το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στις 18:00 από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας, το Κέντρο Πολιτισμού «Υπατία» Λάρισας και το βιβλιοπωλείο Σκάλα Παιδικό Παραμύθι. Πρόκειται για ένα παιδικό βιβλίο που μιλά με συμβολικό τρόπο για την ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Λάρισας «Τόπος Αλληλεγγύης».

Τρί
15
Ιαν
Εικόνα tadmin

Ο Διεθνούς Φήμης Πιανίστας Γρηγόρης Ζαμπαρας Στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων  του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας είχαμε την ευκαιρία να υποδεχθούμε τον διεθνούς φήμης πιανίστα Γρηγόρη Ζαμπάρα. Χέρια μαγικά,ψυχή φτερωτή και σώμα που καταθέτει την ψυχή του στα πλήκτρα του πιάνου στην αίθουσα εκδηλώσεων  του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας..Έλληνας. Ελληνική ψυχή που δρα στο εξωτερικό.

Δευ
14
Ιαν
Εικόνα tadmin

Τελευταία ξενάγηση στη Μόνιμη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα στο πρόγραμμα Erasmus+

Σήμερα, Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η τελευταία ξενάγηση στη Μόνιμη έκθεση της Συλλογής Κατσίγρα, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν από 16 χρόνια με τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Πινακοθήκης στη Νεάπολη της Λάρισας.

Δευ
14
Ιαν
Εικόνα tadmin

Το «Μουσικό Κουτί» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Συνεχίζεται η πρωτότυπη ομαδική έκθεση «Μουσικό Κουτί» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα. Η έκθεση, η οποία παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας «8» και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, εγκαινιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο αίθριο του ισογείου.

Σάβ
05
Ιαν
Εικόνα tadmin

Τελετή Λήξης Μύλου Των Ξωτικών

Τελετή λήξης στην  πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή

Παρ
04
Ιαν
Εικόνα tadmin

'Ρουγκάτσια' στο Δήμο Παλαμά

Ένα  παμπάλαιο έθιμο των Χριστουγέννων με το οποίο επιδιώκεται η αποπομπή των κακών πνευμάτων διατηρείται μέχρι σήμερα στον Δήμο Παλαμά και αυτό δεν είναι άλλο από τα 'Ρουγκάτσια ή Ρουγκατσάρια'.
Η λέξη αυτή προέρχεται από τον ήχο που βγάζουν τα κουδούνια, τα οποία κρεμούν στη μέση τους οι ρουγκατσαραίοι.

Τετ
02
Ιαν
Εικόνα tadmin

ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ‘’DUO NEW VISIONS’’ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ,ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

 Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019, στις 8:30μ.μ στην Καρδίτσα

Τρί
01
Ιαν
Εικόνα tadmin

Δύο νέοι συλλέκτες φωτογραφίζουν τη συλλογή τους

Το μεσημέρι της Κυριακής 30 Δεκεμβρίου 2018, έλαβε χώρα φωτογράφιση με θέμα « Η Χειμερινή ενδυμασία των  Σιλάνων και του Παλαμά στον κύκλο της ζωής της Καραγκούνας». Η καραγκούνικη γυναικεία ενδυμασία χαρακτηρίζεται για την αρχοντιά της αλλά και την μεγάλη ποικιλομορφία της.  Αυτό προσπάθησαν να αναδείξουν δύο νέοι λάτρεις της φορεσιάς.

Τρί
01
Ιαν
Εικόνα tadmin

Τρίκαλα: Λαμπερή υποδοχή του 2019

Λαμπερή και αισιόδοξη, χαρούμενη και ελπιδοφόρα, η είσοδος του 2019 στα Τρίκαλα. Η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων υποδέχθηκε τον νέο χρόνο στην κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου με μαζική συμμετοχή και παρουσία επισκεπτών και τρικαλινών. Παρά το τσουχτερό κρύο και το χιονόνερο, η προσμονή συναντήθηκε με το κέφι, η ελπίδα με την αγάπη και το χαμόγελο ζέστανε τις καρδιές όλων.

Παρ
28
Δεκ
Εικόνα tadmin

Kοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Σελίδες

Εγγραφή στο