ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΟΦΑΔΩΝ

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
Αγαπητοί συνδημότες, συνδημότισσες
Η ελληνική κοινωνία ζει μια πρωτοφανή οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένα από τα μεγάλα θύματα των πολιτικών λιτότητας και των μνημονίων. Ο διευρυμένος Καλλικρατικός Δήμος Σοφάδων δημιουργήθηκε χωρίς να ληφθούν υπόψη τα ετερόκλητα ανθρωπογεωγραφικά χαρακτηριστικά της μεγάλης αυτής περιφερειακής ενότητας.
Η δραστική μείωση των θεσμοθετημένων πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης υπονομεύει τον κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο του δήμου και έχει σαν συνέπεια την υποβάθμιση υπηρεσιών που αφορούν όλους μας, όπως: Βρεφονηπιακοί σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ, συντήρηση σχολείων και μεταφορά μαθητών, Κέντρα Υγείας και Δημοτικά Ιατρεία, δομές πολιτισμού και αθλητισμού, καθαριότητα, νερό, διαμόρφωση και συντήρηση δημοσίων και πράσινων χώρων κ.ά.
Η Αυτοδιοικητική Κίνηση για το Δήμο Σοφάδων είναι μια νέα κίνηση ενεργών πολιτών που αρνούνται να συμβιβαστούν με την σημερινή σκληρή πραγματικότητα. Αποφασίσαμε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να σταματήσουμε να αναθέτουμε τις ζωές μας σε σωτήρες, να αποκτήσουμε την δική μας δυνατή φωνή, να εκφράσουμε τα δημοκρατικά μας αισθήματα, τις αγωνίες και τα οράματά μας.
Αποδεχόμαστε την ανάγκη να παλέψουμε με ανιδιοτέλεια για την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων. Η Κίνηση μας είναι ανοιχτή με δημοκρατική συγκρότηση, προτάσσει την συμμετοχή χωρίς αρχηγισμούς και δεν αντιμετωπίζει τους κατοίκους σαν προεκλογικό προϊόν, εμπνέεται από την αλληλεγγύη και την συλλογική ευθύνη.
Διαλέξαμε τον δρόμο της αντίστασης και μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής σας καλούμε να συνδημιουργήσουμε την Δημοτική Αρχή που έχει ανάγκη ο τόπος μας για το μέλλον που δικαιούμαστε. Μας ενώνουν τόσα πολλά ώστε οι επιμέρους σκέψεις και προσεγγίσεις χάνουν το νόημα τους και μπαίνουν στην άκρη.  Απέναντι μας είναι αυτοί που εφαρμόζουν τα μνημόνια, υποβαθμίζουν τις δημόσιες και κοινωνικές δομές, καταβαραθρώνουν την αξιοπρέπειά μας, λεηλατούν τον κοινό μας πλούτο.
Η σοβαρότητα των εκλογών του Μαΐου 2014 είναι προφανής. Αναδεικνύοντας νέους ανθρώπους, δημιουργικούς και δραστήριους, πολίτες έντιμους και άφθαρτους που ξεχωρίζουν για την επαγγελματική τους και την κοινωνική τους δραστηριότητα μπορούμε να γίνουμε δύναμη αντίστασης, ελπίδας και εναλλακτικής διεξόδου για μια μεγάλη, βαθιά και ουσιαστική ανανέωση της τοπικής Δημοτικής Αρχής. 
 
Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%