Δύο αδέλφια απο Καρδιτσα... γκουρού των στημένων αγώνων συνελήφθησαν από την αστυνομία

 

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή

Δύο αδέλφια από την Καρδίτσα που υποδύονταν τους… γκουρού των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πρόκειται για έναν 22χρονο και έναν 24χρονο, οι οποίοι διατηρούσαν προφίλ στο Facebook από όπου διαφήμιζαν ότι γνωρίζουν αποτελέσματα στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων σε ελληνικά και ξένα πρωταθλήματα. Στους πελάτες τους επικαλούνταν ότι είχαν υψηλές διασυνδέσεις με ποδοσφαιρικούς μεγαλοπαράγοντες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έτσι μπορούσαν να έχουν εσωτερική πληροφόρηση.

Ως αντάλλαγμα για να δώσουν τις… πολύτιμες πληροφορίες τους ζητούσαν χρήματα από τους πελάτες τους. Για την καταβολή της χρηματικής αμοιβής ζητούσαν από τους ενδιαφερόμενους, κωδικούς προπληρωμένων καρτών. Το οξύμωρο είναι ότι τα κέρδη τους τα χρησιμοποιούσαν για να παίζουν στοιχήματα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες οι ίδιοι.

Η Αστυνομία έλαβε τέσσερις καταγγελίες από πολίτες που εξαπατήθηκαν και ξεκίνησε την έρευνα. Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε ενδελεχής ψηφιακή αστυνομική έρευνα και σχετική αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης, στοιχηματισμού, προπληρωμένων καρτών και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου.

Από την έρευνα που επακολούθησε προέκυψε ότι κάτοχος της επίμαχης διαδικτυακής σύνδεσης ήταν ο 24χρονος, ενώ ο λογαριασμός στην εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού είχε δημιουργηθεί με τα στοιχεία της 44χρονης μητέρας του.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία των παραπάνω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο κινητά τηλέφωνα.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεση, συνιστά στους παίκτες τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου: να είναι προσεκτικοί στις πληροφορίες που αναρτώνται στο διαδίκτυο, ειδικά σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες γίνεται επίκληση ότι δήθεν διαθέτουν προγνωστικά σχετικά με την έκβαση πάσης φύσεως ατομικών ή ομαδικών παιχνιδιών και ειδικά για αγώνες ποδοσφαίρου, να είναι προσεκτικοί κατά την επιλογή των ιστοτόπων, στα παίγνια των οποίων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και να συμβουλεύονται πάντα τον σχετικό κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων (Black list) που είναι αναρτημένος στον ιστότοπο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή παικτών-χρηστών του διαδικτύου σε τυχερό παιχνίδι, μέσω διαδικτύου, το οποίο διοργανώνεται χωρίς την προβλεπόμενη από την πολιτεία άδεια, συνιστά πράξη αξιόποινη και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης.

Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Average: 4.5 (2 votes)

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%