Παρουσίαση ελληνικής υποψηφιότητας για τη μετεγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

 

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
O Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Κατρούγκαλος και η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρ. Δούρου, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης, παρουσίασαν, στις 9 Αυγούστου, τον φάκελο υποψηφιότητας της Αθήνας για την μετεγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) που εδρεύει στο Λονδίνο σε ανταποκριτές ελληνικού και ξένου Τύπου.
Ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός και η κα Περιφερειάρχης τόνισαν ότι η Ελλάδα θα δώσει μεν μια πολύ δύσκολη μάχη, καθώς συνυποψήφια για την νέα έδρα του ΕΜΑ είναι άλλα 18 κράτη-μέλη της ΕΕ, στηρίζεται όμως σε έναν πλήρη, εμπεριστατωμένο και τεκμηριωμένο φάκελο που αναδεικνύει την καταλληλότητα και τα πλεονεκτήματα της Αθήνας, βάσει των τεθέντων κριτηρίων. Η ελληνική υποψηφιότητα παρουσιάζει συγκριτικά πολλά πλεονεκτήματα, αλλά αποτελεί και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποσταλεί ένα θετικό μήνυμα επανόδου της Ελλάδας στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.
Ο κ. Κατρούγκαλος και η κα Δούρου υπογράμμισαν τη σημασία και τα πολλαπλασιαστικά, απτά οφέλη που θα είχε η μετεγκατάσταση του ΕΜΑ στην Αθήνα, τόσο για τη διασφάλιση και προώθηση ενός υψηλού κοινωνικού αγαθού, όπως είναι η προαγωγή της υγείας και της ασφάλειας των φαρμάκων, όσο και για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας και ιδιαιτέρως του επιτυχημένου και δυναμικού κλάδου της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. 
Τέλος, τονίσθηκε η ανάγκη συστράτευσης όλων των πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών και λοιπών δυνάμεων της χώρας για την υποστήριξη της προσπάθειας διεκδίκησης της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί στα τέλη Νοεμβρίου.
Περισσότερες πληροφορίες για την ελληνική υποψηφιότητα μπορούν να ανευρεθούν στο διαδικτυακό τόπο www.emathens.eu.
Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%