ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

 

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Η ΤΕ Πόλης Καρδίτσας   του ΚΚΕ στα πλαίσια του γιορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ και της οικονομικής εξόρμησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, οργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία, η αίθουσα της μουσικής σκηνής «ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ» αποδείχτηκε πολύ μικρή για τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του κόμματος, εκδήλωση-αφιέρωμα στους Θεσσαλούς συνθέτες και το κοινωνικό τραγούδι την Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 9 μμ
Την εκδήλωση άνοιξε ο Μιχάλης Σιώκος μέλος του γραφείο της ΤΕ, που αναφέρθηκε στην ρευστότητα του πολιτικού συστήματος, στον αποπροσανατολισμό που καλλιεργείται. Επισήμανε την αναγκαιότητα της ανασύνταξης του κινήματος, και την ισχυροποίηση του ΚΚΕ σαν δύναμη εγγύησης για τις βαθύτερες και ουσιαστικές αλαλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.
Στη συνέχεια μέσα από αφηγηματικό κείμενο που επιμελήθηκε και παρουσίασε ο Αστέρης Χαλάτσης στέλεχος του ΚΚΕ και επιλεγμένα τραγούδια που έπαιξε το σχήμα της μουσικής σκηνής,  παρουσιάστηκε  η ζωή και το έργο μεγάλων συνθετών όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Μπάμπης Μπακάλης, ο Απόστολος Καλδάρας  κ.α. που κατάγονταν από την Θεσσαλία, έγραψαν και τραγούδησαν για την φτώχεια, την μετανάστευση, την άρνηση της κοινωνικής αδικίας, τον έρωτα. Τραγούδησαν ακόμα τους αγώνες του λαού μας, τις διώξεις, τις εξορίες και τις φυλακίσεις. 
Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%