Διπλή γιορτή σήμερα για την Καρδίτσα, η μνήμη του Αγίου Σεραφείμ

 

 
Εικόνα tadmin
Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή

Διπλή γιορτή σήμερα για την Καρδίτσα, καθώς τιμάται η μνήμη του Πολιούχου της Αγίου Σεραφείμ και ο εμπορικός κόσμος γιορτάζει τον Προστάτη του.
Το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό τελέστηκε πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ. Θεοφίλου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών,  Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμοθέου και Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου μετά των ιερέων και διακόνων. Ακολούθησε αρτοκλασία των εμπόρων.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο Βουλευτής ΝΔ κ. Τσιάρας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Τσιάκος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Αλεξάκος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Μάττας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της Π.Υ. Καρδίτσας κ. Κορέλας, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., έμποροι και πλήθος κόσμου.Να αναφέρουμε πως η σημερινή ημέρα καθιερώθηκε βάσει του υπ’αριθμ.74/04.05.2005 Π.Δ. ως ημέρα καθολικής αργίας για την πόλη της Καρδίτσας και, ως εκ τούτου όλα τα εμπορικά καταστήματα είναι κλειστά.
Επίσης, κλειστά είναι όλα τα σχολεία, οι δημόσιες υπηρεσίες και οι τράπεζες.

Βαθμολογήστε το άρθρο: 
Average: 4 (4 votes)

Μεγέθυνση Κειμένου

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%