EPPO: Ανησυχία για τη νυχτερινή τροπολογία Φλωρίδη – Θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός Κοινοβουλίου

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Επιστολή Κοβέσι στον υπουργό Δικαιοσύνης
Τις τελευταίες ώρες έχουν αναπτυχθεί έντονα συζητήσεις για σοβαρές ενδείξεις ότι η τροπολογία θα οδηγήσει στον αποκλεισμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας από τη διερεύνηση σκανδάλων που εμπλέκουν αιρετούς χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται.
Προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο η ευρωπαία εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι, έστειλε επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη με την οποία εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία της για την τροπολογία, καθώς θεωρείται ότι επιχειρεί να αποκλείσει τους εντεταλμένους ευρωπαίους εισαγγελείς.
«Οι πιθανές επιπτώσεις των αλλαγών είναι ευρείες και η βιαστική έγκρισή τους, η οποία δεν αφήνει καμία ουσιαστική ευκαιρία για σωστό έλεγχο ή συζήτηση, φαίνεται να αντιβαίνει στην αρχή της ειλικρινούς συνεργασίας όσον αφορά την προστασία των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ στην Ελλάδα», τονίζει η Εισαγγελία της ΕΕ εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της.
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για τη νυχτερινή τροπολογία Φλωρίδη που προβλέπει επιτάχυνση της εκδίκασης ποινικών υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται βουλευτές. Ένσταση αντισυνταγματικότητας από Κωνσταντοπούλου που απορρίφθηκε.Αντιδράσεις προκαλεί η νυχτερινή τροπολογία που κατέθεσε στην ελληνική Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, και αφορά την επιτάχυνση της εκδίκασης ποινικών υποθέσεων που αφορούν βουλευτές. «Ανησυχία» εκφράζει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία ωστόσο απορρίφθηκε, ενώ ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης αναφέρει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την ορμπανοποίηση της χώρας».
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια









